Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μέχρι το 2003 θα παράγεται το Οpel Speedster

Μέχρι το 2003 θα παράγεται το Οpel Speedster

Πριν ακόμα εμφανιστεί στην ελληνική αγορά, όπου αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη, και προτού προλάβει να κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία ως Vauxhall VX220, oι υπεύθυνοι της Οpel έχουν ήδη αποφασίσει πότε θα διακόψουν την παραγωγή του Speedster.

Πριν ακόμα εμφανιστεί στην ελληνική αγορά, όπου αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη, και προτού προλάβει να κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία ως Vauxhall VX220, oι υπεύθυνοι της Οpel έχουν ήδη αποφασίσει πότε θα διακόψουν την παραγωγή του Speedster.



Το διθέσιο Οpel Speedster, το οποίο έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, πρόκειται να παράγεται με ρυθμό 3.000 μονάδων ετησίως στην παραγωγική μονάδα της Lotus στο Hethel, κοντά στο Norwich της Αγγλίας, για τα επόμενα τρία χρόνια. Το 2003 η παραγωγή του θα διακοπεί οριστικά και θα αντικατασταθεί από νέο sport μοντέλο της GM, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Vauxhall/Opel.



O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vauxhall, Nick Reily, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: Η Vauxhall και η Οpel αντιλήφθηκαν πριν από τρία χρόνια την ανάγκη για την παραγωγή ενός sport μοντέλου, αλλά θα χρειαζόταν έξι χρόνια για να το παρουσιάσουμε στην αγορά, δηλαδή πολύ καθυστερημένα. Το πρόβλημα λύθηκε με τη συνεργασία της Lotus. To VX (Speedster) σχεδιάστηκε με βάση τη Lotus Εlise και μετά την παρουσίαση του πρωτοτύπου στην Εκθεση της Γενεύης τo 1999, η GM έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του. Ενώ όμως εξελισσόταν το VX220, ξεκίνησε και συνεχίζεται ακόμα η εξέλιξη του νέου sport μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2003.



To VX220 αποτελεί τη γέφυρα που θα μας οδηγήσει στο νέο μοντέλο της GM συμπλήρωσε ο N.Reily, χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι το επερχόμενο μοντέλο δεν θα είναι απλώς ένα Tigra με κομμένη οροφή!.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο