Ικανοποιητικά αποτελέσματα για το νέο Mini σε δοκιμές πρόσκρουσης
Σε λιγότερο από τρεις μήνες, στις 7 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει το νέο Mini στη βρετανική αγορά και η BMW έχει ανακοινώσει ήδη τις τιμές και τον εξοπλισμό των δύο εκδόσεων One και Cooper, στις οποίες θα διατίθεται.
Σε λιγότερο από τρεις μήνες, στις 7 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει το νέο Mini στη βρετανική αγορά και η BMW έχει ανακοινώσει ήδη τις τιμές και τον εξοπλισμό των δύο εκδόσεων One και Cooper, στις οποίες θα διατίθεται.
Οι τιμές του νέου Mini -περίπου 5.700.000 δραχμές για τη βασική έκδοση One και περίπου 6.400.000 δραχμές για την έκδοση Cooper- το καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα της κατηγορίας όπως το VW Lupo 1.6 Gti, το οποίο στη Μ. Βρετανία κοστίζει περίπου 7.100.000 δραχμές, ή και το Toyota Yaris 1.5 T Sport, που διατίθεται περίπου αντί 6.600.000 δραχμών.
Ο Trevor Houghton-Berry, διευθύνων σύμβουλος της Mini στη Μ. Βρετανία, δήλωσε χαρακτηριστικά: Θεωρούμε ότι οι υποψήφιοι αγοραστές πρόκειται να αγαπήσουν το μοντέλο, ιδιαίτερα σε αυτές τις ανταγωνιστικές τιμές, και έχουμε την άποψη ότι με αυτή την τιμή πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο στην αγορά.
Στο μεταξύ, μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση Cooper S αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.
Παράλληλα, όμως, το νέο Mini διεκδικεί τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου στην κατηγορία του, όπως αυτό αποδεικνύεται από πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί της BMW, στα πρότυπα του Euro NCAP. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το νέο δίθυρο μοντέλο μπορεί να βαθμολογηθεί με τέσσερα αστέρια από το συγκεκριμένο οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων για θέματα ασφάλειας, εάν συμμετάσχει στις σχετικές δοκιμές. Ωστόσο, στην περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, πιθανότατα το αυτοκίνητο θα λάβει δύο αστέρια.
auto.in.gr
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα (vid)
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι
- Η ΑΙ μπορεί να προκαλέσει «μαζική ανεργία» στο Λονδίνο
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442