
Aμφίβολο το μέλλον της Νissan στη Bρετανία
Δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας απέναντι στο ευρώ οι Iάπωνες κατασκευαστές στη Βρετανία, γεγονός που ίσως τους οδηγήσει στην αναζήτηση νέων βιομηχανικών μονάδων σε χώρες εντός της ζώνης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας απέναντι στο ευρώ οι Iάπωνες κατασκευαστές στη Βρετανία, γεγονός που ίσως τους οδηγήσει στην αναζήτηση νέων βιομηχανικών μονάδων σε χώρες εντός της ζώνης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn, σε δηλώσεις του με αφορμή την παρουσίαση μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το μέλλον του εργοστασίου της Nissan στη Βρετανία. Είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις κέρδη, όταν εδρεύεις σε χώρα εκτός της νομισματικής ζώνης του ευρώ τόνισε ο επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας, κάνοντας σαφές ότι η ενδεχόμενη κατασκευή του νέου Micra στο Sunderland θα εξαρτηθεί από τη νομισματική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο C.Ghosn αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η εκτελεστική επιτροπή της Nissan θα έχει αποφασίσει εάν το νέο Micra θα κατασκευάζεται στο Sunderland ή σε μονάδα της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το μόνο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε βρίσκεται στην Ευρώπη διευκρίνισε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Eκτός από τη Nissan, όλοι οι ξένοι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων η Toyota και η Ηοnda, έχουν διαμαρτυρηθεί στη βρετανική κυβέρνηση για την εμμονή της στη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Η Ηοnda μάλιστα προέβλεψε μειωμένα έσοδα για το νέο οικονομικό έτος και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη δυσμενή κατάσταση αυξάνοντας την παραγωγή και τις εξαγωγές της.
Πηγή: Reuters
auto.in.gr
- Σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ινδονησία – Κίνδυνος για τσουνάμι
- Νέα Μάκρη: Ανδρας παρασύρθηκε από ρέμα και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κάτω από αυτοκίνητο
- Η Βολιβία ξαναρχίζει τη συνεργασία με την αμερικανική DEA ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών
- Το Ιράν απορρίπτει τις «παράλογες» αξιώσεις των ΗΠΑ – Αρνείται ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις
- Εκτοξεύτηκε το Artemis II – H NASA επιστρέφει στη Σελήνη έπειτα από μισό αιώνα
- Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα
