Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινική δίωξη εις βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ άσκησε ο εισαγγελέας

Ποινική δίωξη εις βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ άσκησε ο εισαγγελέας

Kακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις αποδίδει ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Γεράκης, σε βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ. Μετά από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα που, όπως αναφέρει, τελέστηκαν σε βάρος του Δημοσίου αλλά και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

30

Kακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις αποδίδει ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Γεράκης, σε βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ. Μετά από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα που, όπως αναφέρει, τελέστηκαν σε βάρος του Δημοσίου αλλά και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ποινική δίωξη αφορά στα εξής αδικήματα:


* Απιστία περί την υπηρεσία με την ελάττωση περιουσίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση κατά των μελών του ΔΣ της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ Νίκου Γαλιδάκη, Ιωάννη Παντέκα, Στέργιου Βέργου, Κωνσταντίνου Χορομίδη, Ιωάννη Ρέγγα, Δημήτριου Μακαρίτη και Ραφαήλ Μωυσή. Την ίδια κατηγορία απέδωσε και στον μηχανικό της εταιρείας, Αντώνη Νικολόπουλο.


* Απάτη κατ εξακολούθηση κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η κατηγορία βαραίνει τους υπεύθυνους της εταιρίας GEO SYNERGY, Στυλιανό Μοσχολή, Εμμανουήλ Καρβουνά και Ευάγγελο Παπαδάκη. Επίσης κατηγορία απαγγέλθηκε και κατά των μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Αλ. Ντέκα, Χάρη Ιγγλέση, Χρ. Μαυρογιώργου, Γ. Τριανταφύλου, Αγγ. Χήτα, Νικ. Θεοδόση, Βασ. Γκρίσιν, Γ. Πολιάτσου, Θοδ. Αργυράκη και Ανθούλας Τσιλιβή.


Οι δύο εταιρείες έχουν αναλάβει από κοινού ρόλο συμβουλευτικό στη διαχείριση του έργου, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.


* Απόπειρα παράνομης βίας κατ εξακολούθηση που βαραίνει τον Νίκο Γαλιδάκη.


* Παράβαση καθήκοντος από κοινού σε βάρος των Γαλιδάκη και του μηχανικού Αντώνη Νικολόπουλου.


* Αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατά του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γ. Κανελλόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κανελλόπουλος είχε εργαστεί στο Γραφείο Τύπου του Γιώργου Γεννηματά, γεγονός που δεν γνωστοποίησε όταν κλήθηκε το ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση του Κτηματολογίου. Σημειώνεται ότι κατηγορία αντιμετωπίζει και ο σύζυγος της κόρης του εκλιπόντος πολιτικού, Αλέξανδρος Ντέκας.


Για την άσκηση της δίωξης ενημερώθηκαν ήδη τα υπουργεία Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή.



Απάντηση Λαλιώτη


Την άποψη ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, διατύπωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, με σημερινή δήλωσή του.


Ο Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε τις κατηγορίες έωλες και αστήρικτες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος στα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας.


Ο υπουργός αναφέρει ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργούσε ο κ. Γεράκης παρατηρήθηκαν παράλογα και κωμικοτραγικά γεγονότα, που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «επανειλημμένες προαναγγελίες για πράξεις και πρωτοβουλίες δικαστικών αρχών, συστηματικές και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο και τα ΜΜΕ και χρονική σύμπτωση της άσκησης ποινικής δίωξης την ίδια ημέρα που εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών βρίσκονται στις Βρυξέλλες για το Εθνικό Κτηματολόγιο.»


Κατά τον κ. Λαλιώτη, υπάρχει μείζον ηθικό, θεσμικό και πολιτικό θέμα για τις πράξεις και τις συμπεριφορές ορισμένων δικαστικών λειτουργών. «Φαίνεται -αναφέρει- ότι ορισμένοι εισαγγελείς με την εξάρτησή τους από τη ΝΔ εμπλέκουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη Δικαιοσύνη σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια. Ο αξιότιμος κ. Γεράκης οφείλει να ξέρει ότι οι κρίνοντες κρίνονται και δεν μπορεί να εκτελεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο πολιτικά και κομματικά διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος του κύρους της Δικαιοσύνης και εις βάρος του Εθνικού Κτηματολογίου.»



Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απαντά στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.


Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Ρουσόπουλου έχει ως εξής:


«Είναι γνωστό στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γιατί υβρίζει ο κ. Λαλιώτης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που έχουν συμβεί για το θέμα του κτηματολογίου.


»Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο έργο παίζει κάθε φορά που η Δικαιοσύνη αποκαλύπτει τις ευθύνες των στελεχών του. Ο κ. Λαλιώτης δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με την γκρίζα πολιτική και τα υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί που φιλοδοξεί ως φυγάς να μετακομίσει προσεχώς και επισήμως.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024