Μνημόσυνο σε Σάμο και Ικαρία για τα θύματα του Εξπρές Σάμινα
Μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα κοντά στις βραχονησίδες Πόρτες στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στη Σάμο και την Ικαρία. Στη Σάμο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εκκλησίες του νησιού, παρουσία των συγγενών των θυμάτων.
Μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα κοντά στις βραχονησίδες Πόρτες στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στη Σάμο και την Ικαρία. Στη Σάμο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εκκλησίες του νησιού, παρουσία των συγγενών των θυμάτων.
Στην Ικαρία το «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και ψαράδες από την Πάρο, οι οποίοι τιμήθηκαν από τους κατοίκους του νησιού για τη συμβολή τους στη διάσωση των ναυαγών.
Τη θλίψη τους για τα θύματα αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς τους εξέφρασαν ο βουλευτής Σάμου, Παθ.Βαρδίκος και ο νομάρχης του νησιού, Θαλασσινός Θαλασσινός.
Και οι δύο τόνισαν ότι αμέσως μετά την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη, θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά μας.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).