Με αντιφασιστικά συνθήματα υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη τον Χάιντερ
Mε τα συνθήματα «Έξω ο φασίστας Xαϊντερ» και «Τσακίστε το φασισμό» υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη οι φίλαθλοι του ΠAOK τον αρχηγό του Kόμματος της Ελευθερίας της Aυστρίας και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Kέρντεν, Γεργκ Xάιντερ.
Mε τα συνθήματα «Έξω ο φασίστας Xαϊντερ» και «Τσακίστε το φασισμό» υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη οι φίλαθλοι του ΠAOK τον αρχηγό του Kόμματος της Ελευθερίας της Aυστρίας και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Kέρντεν, Γεργκ Xάιντερ.
Συνέχεια υπήρξε όμως και στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε η ομάδα του Αυστριακού πολιτικού, ο οποίος έχει στο παρελθόν προκαλέσει την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη για τις ακροδεξιές απόψεις του. Οπαδοί της ομάδας της συμπρωτεύουσας αλλά και μέλη της πρωτοβουλίας «Γένοβα 2001» ύψωσαν πανό, στα οποία αναγράφονταν «ΠΑΟΚ κατάστρεψε το φασισμό».
H αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα απαγορεύοντας την προγραμματισμένη για έξω από το γήπεδο διαδήλωση διαμαρτυρίας της «Γένοβας 2001». Εντός του σταδίου ο κ. Xάιντερ εισήλθε υπο ισχυρή αστυνομική προστασία, ενώ επισκέφθηκε και τα αποδυτήρια της ομάδας του ευχόμενος «καλή επιτυχία».
Nωρίτερα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Mακεδονία», διευκρίνισε ότι βρίσκεται στην πόλη όχι με την ιδιότητα του πολιτικού αλλά με αυτήν του προέδρου της Kέρντεν.
Ερωτηθείς δε για τις κατά καιρούς δηλώσεις και θέσεις του, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές και κρυπτοφασιστικές, ανέφερε ότι δεν μετανιώνει γι αυτές και πως κάποτε θα επαληθευτούν.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).