Δεν απειλούνται οι ελευθερίες από το νέο πλαίσιο κατά της τρομοκρατίας, διαβεβαιώνει ο Μ.Σταθόπουλο
Τα μέτρα που προωθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πάταξη της τρομοκρατίας δεν θα επιβαρύνουν τις ελευθερίες των πολιτών, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι «μπορεί να μη χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Τα μέτρα που προωθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πάταξη της τρομοκρατίας δεν θα επιβαρύνουν τις ελευθερίες των πολιτών, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι «μπορεί να μη χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Σταθόπουλος δημοσιοποιεί τις παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς, ώστε να μπουν δικλίδες ασφαλείας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το να απευθύνεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε δικαστικές και όχι αστυνομικές αρχές και να μην περιληφθούν στον κατάλογο των τρομοκρατικών ενεργειών συνήθεις πράξεις που διαπράττονται στις λαϊκές κινητοποιήσεις.
«Η έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης θα αντικαταστήσει τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι αυτό «θα στηρίζεται στην ανάγκη σεβασμού μεταξύ των κρατών-μελών στις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδει μία χώρα».
Παράλληλα, αναφέρει ότι το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ίσως να μη χρειαστεί αλλαγές, καθώς οι αποφάσεις της ΕΕ πιθανώς να ορίζουν μέτρα, τα οποία ήδη προβλέπει η νομοθεσίας μας.
«Μπορεί να μη χρειαστεί να γίνει καμία αλλαγή, διότι οι αποφάσεις-πλαίσιο που προωθούνται θα επιβάλουν στα κράτη-μέλη να προσαρμόσουν την εσωτερική νομοθεσία τους στο μέτρο που χρειάζεται. Πιθανόν αυτά που θα ορίζουν οι αποφάσεις να έχουν ήδη καλυφθεί από τη νομοθεσία μας».
Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το αν με τη νέα συμφωνία καταργείται το διττό αξιόποινο, καθώς υποχρεώνονται όλες οι χώρες να εκδίδουν τους εκζητούμενους ύποπτους, ανεξάρτητα από το αν θεωρούν τις πράξεις τους αξιόποινες ή όχι, ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι το διττό αξιόποινο καταργείται μεν, αλλά παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες να καταρτίσουν κατάλογο εξαιρέσεων με πράξεις για τις οποίες δεν είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν στην έκδοση.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.