Θωρακίζονται τα αεροδρόμια για αποτροπή του κινδύνου αεροπειρατείας
Προτάσεις ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος αεροπειρατείας των επιβατικών αεροσκαφών, καταθέτουν αρμόδιοι Διεθνείς Οργανισμοί. Μεταξύ αυτών είναι η πρόσληψη οπλισμένων φρουρών που θα βρίσκονται διακριτικά μέσα στα αεροσκάφη, αλλά και η πλήρης απομόνωση της καμπίνας των χειριστών από το υπόλοιπο αεροσκάφος.
Προτάσεις ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος αεροπειρατείας των επιβατικών αεροσκαφών, καταθέτουν αρμόδιοι Διεθνείς Οργανισμοί. Μεταξύ αυτών είναι η πρόσληψη οπλισμένων φρουρών που θα βρίσκονται διακριτικά μέσα στα αεροσκάφη, αλλά και η πλήρης απομόνωση της καμπίνας των χειριστών από το υπόλοιπο αεροσκάφος.
Ακόμη, οι αρμόδιοι Οργανισμοί προτείνουν την εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου επιβατών και αποσκευών (μηχανήματα αναγνώρισης του ατόμου από τα δακτυλικά αποτυπώματα ή την ίριδα των ματιών).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, την Τρίτη, ο υπουργός Μεταφορών Χρ.Βερελής, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρουσίας ενόπλων μέσα στα αεροσκάφη, τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ αποφάσισε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του κ. Βερελή, την καθιέρωση προγράμματος για την προστασία της Πολιτικής Αεροπορίας από έκνομες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπειρατείας.
Εν τω μεταξύ, για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν από και προς την Ελλάδα εφαρμόζονται τα εξής μέτρα:
– Οι επιβάτες που αναχωρούν για το εξωτερικό πρέπει να φτάνουν στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας τουλάχιστον τρεις ώρες νωρίτερα και όσοι έχουν προορισμό τις ΗΠΑ τέσσερις ώρες νωρίτερα.
– Για τους εσωτερικούς προορισμούς οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στα γκισέ των εταιρειών δύο ώρες νωρίτερα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του αεροσκάφους.
– Κατάσχονται όλα τα αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πληρωμάτων.
– Οι ταξιδιώτες του εσωτερικού δεν επιβιβάζονται στα αεροσκάφη εάν δεν έχουν μαζί τους την αστυνομικής τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
– Οι πτήσεις όλων των ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών κλείνουν 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση και δεν δέχονται καθυστερημένους επιβάτες.
– Οι αποσκευές στα περιφερειακά αεροδρόμια συγκεντρώνονται κοντά στο αεροπλάνο και δεν φορτώνονται μέσα εάν πρώτα δεν αναγνωριστούν από τους επιβάτες.
– Η πόρτα που συνδέει την καμπίνα των επιβατών με το πιλοτήριο είναι κλειδωμένη σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.
– Τέλος, τα πληρώματα των αεροσκαφών έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον έλεγχο των εισιτηρίων και των διαβατηρίων των επιβατών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.