Επιμνημόσυνη δέηση στην Κύπρο για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη
Οι αγώνες του Γιάννου Κρανιδιώτη για την εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού θα δικαιωθούν σε μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτό τόνισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Χρήστος Παναγόπουλος, στο λόγο του στο Μετόχιο, όπου το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Γ.Κρανιδιώτη.
30
Οι αγώνες του Γιάννου Κρανιδιώτη για την εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού θα δικαιωθούν σε μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτό τόνισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Χρήστος Παναγόπουλος, στο λόγο του στο Μετόχιο, όπου το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Γ.Κρανιδιώτη.
Κάθε αναφορά, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, κάθε εκδήλωση για τον Γιάννο Κρανιδιώτη είναι τιμή για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο μεγάλος αυτός πολιτικός εντυπωσίαζε με την ευρύτητα των γνώσεών του, το ήθος και τη δύναμη της σκέψης του. Οι ώριμες, σαφείς και επεξεργασμένες ιδέες και σκέψεις του Γιάννου Κρανιδιώτη, ακόμη και σήμερα -δύο χρόνια μετά- λειτουργούν ως οδηγός και κανόνας που δίνουν τον τόνο και για τις μελλοντικές προσπάθειες.
Τα μεγάλα οράματα του Γιάννου, υπογράμμισε ο Χρ.Παναγόπουλος, για την
εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό και για τη διασφάλιση του
ευρωπαϊκού μέλλοντος της Κύπρου, για την ενίσχυση του διεθνούς κύρους της
Ελλάδας και του ελληνισμού, για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά
και για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής Ευρώπης, παραμένουν επίκαιρα και
αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική
εξωτερική πολιτική στην αυγή του νέου αιώνα που διανύουμε.
Επιπλέον, ο Γιάννος Κρανιδιώτης, είπε, είχε τη μεγάλη δυνατότητα να
παράγει πολιτική. Σε μια εποχή κρίσης αξιών και απαξίωσης της πολιτικής, ο
Γιάννος με γλώσσα απλή και καθημερινή άνοιγε διαύλους διαλόγου, με επιχειρήματα
και όχι με συνθήματα, με θέσεις και όχι με αφορισμούς.
Και ο πρέσβης της Ελλάδας κατέληξε: «Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999, εκείνη την αποφράδα μέρα, η Ελλάδα έχασε ένα μεγαλόπνοο πολιτικό, η κυβέρνηση Σημίτη ένα ιδιαίτερα αξιόλογο στέλεχος, η Κύπρος μία μεγάλη ελπίδα και ο άξονας Αθηνών – Λευκωσίας το σταθεροποιητικό, ενωτικό του κρίκο. Σήμερα, ημέρα του ετήσιου μνημόσυνου του αξέχαστου Γιάννου, η συνειδητοποίηση του κενού από τη μεγάλη απώλεια προβάλλει συντριπτική και επώδυνη».
Στο μνημόσυνο, που τέλεσε το ΚΙΣΟΣ, παρέστησαν η μητέρα του Γιάννου
Κρανιδιώτη, ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μιχάλης Παπαπέτρου, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και φίλοι του αείμνηστου
Γιάννου Κρανιδιώτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442