Ανοικτή συζήτηση για την υγιεινή των τροφίμων από τους αρμόδιους επίτροπους της ΕΕ
Θεσσαλονίκη: Συζήτηση με θέμα την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αρμόδιοι επίτροποι της ΕΕ για τη γεωργία και την αλιεία, κ. Φίσλερ, και για την υγεία και την προστασία των καταναλωτών, κ. Μπιρνέ.
Θεσσαλονίκη: Συζήτηση με θέμα την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αρμόδιοι επίτροποι της ΕΕ για τη γεωργία και την αλιεία, κ. Φίσλερ, και για την υγεία και την προστασία των καταναλωτών, κ. Μπιρνέ.
Η συζήτηση οργανώνεται με δική τους πρωτοβουλία σε όλα τα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών για την ποιότητα, τη θρεπτική αξία και την υγιεινή των τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά.
Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, οργανώσεων από κλάδους της διατροφικής αλυσίδας, καθώς και οργανώσεων καταναλωτών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου.
Ο κ. Φίσλερ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, προσκεκλημένος του υπουργού Γεωργίας Γ.Ανωμερίτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Επίσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας.
Ο κ. Μπιρνέ θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ανωμερίτη και το μεσημέρι θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αλέκο Παπαδόπουλο.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Δράμα: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους – 41 κλήσεις στην Πυροσβεστική
- Σπάνια πανομοιότυπα τετράδυμα γεννήθηκαν στην Αυστραλία – Η έκπληξη της γιατρού
- Greece Faces First Major Heatwave of the Year as Temperatures Approach 43°C
- Μουντιάλ 2026: Ισπανός πιλότος «γλέντησε» Αργεντινούς επιβάτες μετά τη λήξη του τελικού (vid)
- Αυτό το καλοκαίρι κάθε βραδιά μεταμορφώνεται σε μία κινηματογραφική εμπειρία με την Xiaomi TV S Mini LED Series 2026
- ΗΠΑ: Η «δίψα» για data centers… συρρικνώνει λίμνες – Οι εντυπωσιακές συμπτώσεις
- Ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά στο απόγειο της καριέρας του – Οι τελευταίες ημέρες της ζωής του
- Απέναντι στους εμπόρους πτυχίων χρειάζονται πολιτικές όχι συνθήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442