Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Η Τουρκία πρέπει να λάβει μέτρα κατά τη διακίνησης λαθρομεταναστών, τονίζει ο Παπουτσής

Η Τουρκία πρέπει να λάβει μέτρα κατά τη διακίνησης λαθρομεταναστών, τονίζει ο Παπουτσής

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι που φέρονται υπεύθυνοι για την τραγωδία των λαθρομεταναστών στο Μαντούδι Ευβοίας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα κατά της διακίνησης λαθρομεταναστών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

34

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι που φέρονται υπεύθυνοι για την τραγωδία των λαθρομεταναστών στο Μαντούδι Ευβοίας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα κατά της διακίνησης λαθρομεταναστών.

«Το άθλιο φαινόμενο του δουλεμπορίου έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και μάλιστα με τη συμμετοχή στην οργάνωση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρωπίνων ζώων εκτός από Τούρκους αλλά δυστυχώς και από Ελληνες, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα θλιβερό». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΥΕΝ Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε στο Μαντούδι τις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, όπου φιλοξενούνται οι 270 λαθρομετανάστες.


Ο υπουργός αρχικά ενημερώθηκε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χαλκίδας για την πορεία των ερευνών και την τήρηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και στη συνέχεια επιθεώρησε τους χώρους, όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι λαθρομετναάστες, και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Κηρέως, Πρόδρομο Ενωτιάδη, για τα μέτρα παροχής ιατρικής περίθαλψης, τροφοδοσίας και ενδιαίτησης γενικότερα των φιλοξενούμενων αλλοδαπών.


Ο κ. Παπουτσής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από τους λαθρομετανάστες και να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την τραγικότητα της κατάστασης.


Επίσης, συνεχάρη το δήμαρχο Μαντουδίου και τους εκπροσώπους όλων των φορέων και των οργανώσεων μη κυβερνητικού χαρακτήρα, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα και με ιδιαίτερα μεγάλη φροντίδα και ανθρωπιά οργάνωσαν και προσέφεραν όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά για να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.


Τέλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επανέλαβε την απροθυμία συνεργασίας των τουρκικών Αρχών, προκειμένου να περιορίσουν το άθλιο φαινόμενο της δουλεμπορίας και τόνισε: «Η Τουρκία, μία χώρα η οποία διεκδικεί την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια και επιδιώκει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να οδεύσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, θα πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στην ενδοχώρα και τα παράλιά της, ώστε να παύσουν να λειτουργούν τα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, πρόβλημα το οποίο καθίσταται πλέον πολιτικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies