Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για δημοψήφισμα απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο ο Στεφανόπουλος

Δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για δημοψήφισμα απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο ο Στεφανόπουλος

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων και οι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, την Τετάρτη στην έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου για παρέμβαση στην αντιδικία Πολιτείας - Εκκλησίας.

25

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων και οι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, την Τετάρτη στην έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου για παρέμβαση στην αντιδικία Πολιτείας – Εκκλησίας.

Μισή ώρα μετά την αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου από το Προεδρικό Μέγαρο, εκδόθηκε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί του αιτήματος του κ. Χριστόδουλου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκεύματος στο δελτίο ταυτότητας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι οι τρόποι με τους οποίους εκφράζεται η λαϊκή κυριαρχία, μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και οι προς τούτο διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Ότι βάσει αυτών δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων, ότι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου και ότι οι, εκτός νομοθετημένης διαδικασίας, συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος».


Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Ιερόθεο, Δημητριάδος, Ιγνάτιο, Καισαριανής, Δανιήλ και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, έφτασε πέντε λεπτά νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο, δηλαδή στις 12:55.


Η συζήτηση με τον Πρόεδρο διήρκεσε 45 λεπτά, το κλίμα χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του κ. Χριστόδουλου «καλό», ωστόσο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι είπε ο πρόεδρος τόνισε: «Έχει τις δικές του απόψεις».


Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο για τη δημοψηφισματική πρωτοβουλία της Εκκλησίας και τον παρακάλεσε να ασκήσει την παρέμβασή του για να αρχίσει ο διάλογος για το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. «Και αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος «έγινε επειδή πιστεύουμε στο αυξημένο κύρος του προέδρου για να λυθεί το θέμα».

Οι επαφές της Ιεράς Συνόδου με τον πολιτικό κόσμο της χώρας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Την Πέμπτη στις 12:00 η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ αργότερα, στις 13:30 με τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Την Παρασκευή, στις 10:30, η επιτροπή θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024