Κομισιόν: «Ακίνδυνη η μεταλλαγμένη σόγια της Monsanto»… μέχρι νεοτέρας
Βρυξέλλες: Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η μεταλλαγμένη σόγια αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την αξίωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace να απαγορευθεί η πώληση συγκεκριμένης μάρκας σόγιας που έχει υποστεί γενετική τροποποίηση, χρησιμοποιώντας DNA άγνωστης προέλευσης.
Βρυξέλλες: Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η μεταλλαγμένη σόγια αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την αξίωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace να απαγορευθεί η πώληση συγκεκριμένης μάρκας σόγιας που έχει υποστεί γενετική τροποποίηση, χρησιμοποιώντας DNA άγνωστης προέλευσης.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα ευρήματα των Βέλγων επιστημόνων που έφεραν στο φως την υπόθεση θα αξιολογηθούν από την ειδική επιτροπή προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
Ωστόσο, η ίδια πρόσθεσε ότι από επιστημονικής πλευράς δεν συντρέχει κανένας λόγος ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το προϊόν εγκυμονεί κινδύνους.
Την Παρασκευή, η Greenpeace είχε ζητήσει από τη Γαλλία να απαγορεύσει τις εισαγωγές σπόρων σόγιας Roundup Ready, η οποία παρασκευάζεται από το βιοτεχνολογικό γίγαντα Monsanto, καθώς φέρουν γονίδια βακτηρίων που τους καθιστούν ανθεκτικούς στο ομώνυμο παρασιτοκτόνο της ίδιας εταιρείας.
Σύμφωνα με το Reuters, η εκπρόσωπος εξήγησε ότι η ΕΕ ενέκρινε την εισαγωγή του προϊόντος το 1996 -αλλά όχι και την καλλιέργειά του- καθώς δεν είχε ανιχνεύσει τίποτα το ύποπτο σε αυτό.
«Επιστημονικά μιλώντας, η ύπαρξη αυτού του DNA δεν σημαίνει ότι το φυτό έχει τροποποιηθεί γενετικά. Μπορεί να πρόκειται για μια φυσική μετάλλαξη, όπως αυτές που σημειώνονται συχνά στα φυτά» είπε χαρακτηριστικά.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.