Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Ρηγίλλης υπό το γραμματέα της ΚΟ Δημήτρη Σιούφα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Προκόπη Παυλόπουλο, το συντονιστή Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπερτομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης Βύρωνα Πολύδωρα. Τα στελέχη της ΝΔ μίλησαν για καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ στη νόμιμη διαδικασία των προσλήψεων, χαρακτηρίζοντας «ύποπτη» την πολιτική περίοδο που διανύουμε.
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Ρηγίλλης υπό το γραμματέα της ΚΟ Δημήτρη Σιούφα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Προκόπη Παυλόπουλο, το συντονιστή Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπερτομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης Βύρωνα Πολύδωρα. Τα στελέχη της ΝΔ μίλησαν για καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ στη νόμιμη διαδικασία των προσλήψεων, χαρακτηρίζοντας «ύποπτη» την πολιτική περίοδο που διανύουμε.
Ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει αυτή την καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, και ξεκαθάρισε ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι στις ευκαιρίες και δεν υπάρχουν παιδιά κατώτερου θεού.
Ο κ. Πολύδωρας από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις προσλήψεις για να ασκεί κοινωνική πολιτική, λέγοντας ότι είναι ένα παλιό της τέχνασμα. Τόνισε δε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει δικαιοσύνη και ισοτιμία, έστω και σε μία πρόσληψη, και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει έλεγχο σε όλες τις περιπτώσεις. «Όταν έχεις χιλιάδες ανέργους, είναι έγκλημα να κάνεις αθέμιτο ανταγωνισμό» τόνισε.
Επιπλέον, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι η ΝΔ θα ζητήσει μόνιμη επιτροπή ελέγχου των προσλήψεων, και κατήγγειλε ότι στον τομέα της υγείας έχουν προσληφθεί 2.850 άτομα.
Οι βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν, ακόμη, ότι πολλοί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες κινούνται στα όρια του ποινικού δικαίου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στις προσλήψεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ διαπιστώνονται παρατυπίες και στις βαθμολογίες.
«Μας ενδιαφέρει -υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας- να γίνει σαφές ότι δεν μπορεί να επικρατεί το πνεύμα της ευννοιοκρατίας και το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να είναι θεατής σε όλα αυτά».
Αδιόρθωτοι νοσταλγοί
Με αφορμή τις κατηγορίες της ΝΔ περί μεθοδευμένων προσλήψεων στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τηλέμαχος Χυτήρης, δήλωσε ότι «αδιόρθωτοι νοσταλγοί του παρελθόντος, από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν, οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, θυμήθηκαν την πολιτική προσλήψεων που εφάρμοζε η Δεξιά όταν ήταν στην κυβέρνηση και έμεινε γνωστή σε όλους με τη φράση τα δικά μας παιδιά».
«Ποιός δεν γνωρίζει αλήθεια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει από χρόνια τώρα, τον αντικειμενικό τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο, όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονη Δημοκρατία; Όμως, η παλαιοκομματική νοοτροπία της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει δυστυχώς και την σκιώδη, ονομαστικώς και πραγματικώς, κυβέρνησή της» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Χυτήρης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα