Αύξηση των μικρών επιδομάτων και πάγωμα των μεγάλων, σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών
Την ενίσχυση των χαμηλόμισθων υπαλλήλων με αύξηση των επιδομάτων τους σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, «παγώνει» την αύξηση των υψηλών επιδομάτων υπαλλήλων, προκειμένου να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες.
Την ενίσχυση των χαμηλόμισθων υπαλλήλων με αύξηση των επιδομάτων τους σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, «παγώνει» την αύξηση των υψηλών επιδομάτων υπαλλήλων, προκειμένου να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες.
Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Λ.Τζανής, «υποχρέωση του υπουργείου είναι να εμπεδώσει στους δημοσίους υπαλλήλους ότι νοιάζεται για αυτούς που είναι στη δεύτερη και την τρίτη βαθμίδα απολαβών. Για να πετύχουμε το στόχο της άμβλυνσης των ανισοτήτων, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την επιδοματική πολιτική».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά τουλάχιστον πέντε κατηγορίες υπαλλήλων. Πρόκειται για τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, τις περιφέρειες, τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και κάποιους υπαλλήλους σε υπουργεία.
Οι υπάλληλοι που θα ενισχυθούν οικονομικά θα λάβουν κατά μέσο όρο 55.000 δρχ. το μήνα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2002, η πρώτη δόση και η δεύτερη τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
Αντίθετα, παγώνουν, σύμφωνα με το Έθνος, τα υψηλά επιδόματα, για την ετήσια χρηματοδότηση των οποίων απαιτείται ποσό που προσεγγίζει τα 137 δισ. δρχ.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.