Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την απόκτηση του Γκρέγκορζ Μιλεκάρσκι ανακοίνωσε η ΑΕΚ

Την απόκτηση του Γκρέγκορζ Μιλεκάρσκι ανακοίνωσε η ΑΕΚ

Ο Πολωνός Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι θα είναι ο παρτενέρ του Ντέμη Νικολαΐδη στην επίθεση της ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου άσου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

31

Ο Πολωνός Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι θα είναι ο παρτενέρ του Ντέμη Νικολαΐδη στην επίθεση της ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου άσου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Μιελκάρσκι που αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τα χρώματα της Πογκόν είναι γνωστός στο Φερνάντο Σάντος, αφού την περίοδο 1989-90 τον είχε παίκτη στην Πόρτο.

Ο Μιελκάρσκι, που το 1992 αναδείχθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Βαρκελώνη, έπαιξε τέσσερα χρόνια (1995-99) στους «Δράκους», ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί στην Ολίμπια Πόζναν, την Γκόρνικ Ζάμπρζε, τη Βίτζεβ Λοτζ και τη Σερβέτ. Το πέρασμά του από τη Σαλαμάνκα (περίοδος 1999/2000) δεν στέφθηκε με επιτυχία και πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου με 9 γκολ σε 20 αγώνες ήταν πρώτος σκόρερ της Πογκόν, οδηγώντας τη στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Πολωνίας και στο κύπελλο UEFA.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πολωνικού ποδοσφαίρου με πολλές συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Όμως, τον Σεπτέμβριο του 1995, κι ενώ είχε ήδη πέντε συμμετοχές και δύο γκολ στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Πόρτο, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του γόνατο στον αγώνα με την Ααλμποργκ για το Champions League (στον ίδιο όμιλο μετείχε και ο Παναθηναϊκός).


Αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης σχεδόν για δύο χρόνια, αφού επέστρεψε το φθινόπωρο του 1997. Όμως η Πόρτο είχε ήδη αποκτήσει τον Μάριο Ζαρντέλ και ο Μιελκάρσκι περιορίστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού, ωστόσο στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στο «Ντας Αντας» πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο (1998) και δύο σούπερ καπ. Έχει δέκα συμμετοχές (ένα γκολ) με την εθνική Πολωνίας και είναι ένας σέντερ φορ που με ύψος 1.88 «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024