
Νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός σε αρωγή των τουριστών
Ένας νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, το 112, τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα στη διάθεση των όσων επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο κοινός ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λειτουργεί ήδη στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ.
28
Ένας νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, το 112, τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα στη διάθεση των όσων επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο κοινός ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λειτουργεί ήδη στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ.
Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα στο μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κ.Καϊσερλή και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Δ.Παπανικολάου.
«Ανεπίσημα» η λειτουργία του αριθμού κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο, ώστε η θερινή περίοδος και η έλευση των τουριστών θα βρει προετοιμασμένους στον μέγιστο βαθμό τους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου 112.
Οκτώ άτομα θα εξυπηρετούν όλο το 24ωρο τους τουρίστες, απαντώντας στην ελληνική γλώσσα, στην αγγλική ή στη γαλλική. Το προσωπικό αυτό θα παραμένει στην τηλεφωνική γραμμή και μετά τη σύνδεση με την κατάλληλη υπηρεσία (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμεναρχείο κ.λπ.) για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η συνδρομή του στην περαιτέρω επικοινωνία, για παράδειγμα διερμηνεία.
Επίσης η κλήση στο 112 από σταθερό, κινητό τηλέφωνο, ή από τηλεφωνικό θάλαμο με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη γίνεται χωρίς χρέωση.
Οι Έλληνες που ταξίδευαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λάμβαναν εδώ και τρία χρόνια περίπου το σχετικό έντυπο από τον ταξιδιωτικό πράκτορά τους, ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε μια άλλη χώρα.
Το ίδιο έντυπο θα μπορούν να βρίσκουν πλέον οι επισκέπτες της χώρας μας από την επόμενη εβδομάδα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ έχει αποσταλεί και στις ενώσεις τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ενοικιαστών ιστιοπλοϊκών κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τσελέντης για σεισμό στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»
- Χόρτον-Τάκερ: «Στην Ευρώπη οι παίκτες μιλάνε πολύ – Δεν είμαι τέτοιος τύπος»
- Νέος Κόσμος: Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα ο 55χρονος που είχε χτυπήσει τη μητέρα του
- Η εξίσωση του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ – Τις επόμενες ώρες οι τελικές αποφάσεις του Ανδρουλάκη
- Η επιδημία ιλαράς εντείνεται στην Αμερική – Καμπανάκι εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε το Μονακό-Μπαρτσελόνα και δράση από την Ευρώπη


