Γαλάζια επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, από τον Γ.Αλoγοσκούφη
Λάθος χειρισμούς στον τομέα της οικονομίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ απαντά επίσης στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για το φορολογικό σύστημα και περιγράφει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ.
35
Λάθος χειρισμούς στον τομέα της οικονομίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ απαντά επίσης στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για το φορολογικό σύστημα και περιγράφει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ.
Μιλώντας εφ όλης της ύλης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο το Σάββατο, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει ότι μέσα σε μια δεκαετία η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά οκτώ με εννέα μονάδες του ΑΕΠ ή τρία με τέσσερα τρισ. δρχ. περίπου.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, στην Ελλάδα «εξακολουθούμε να στηριζόμαστε σε ελέγχους που γίνονται σε επίπεδο επιχείρησης και δεν έχουμε εισαγάγει την έννοια του δειγματοληπτικού έλέγχου κ.λπ.».
Κατά τον κ. Αλογοσκούφη, προτεραιότητα της οποιαδήποτε κυβέρνησης πρέπει να είναι η άμεση μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, διότι διαφορετικά θα υπάρξει «μια μορφή προεκλογικής μεταρρύθμισης, στην οποία, ως γνωστόν, τα κριτήρια που επικρατούν δεν είναι οικονομικά, αναπτυξιακά ή κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά εξαγοράς ψήφων». Δυστυχώς, προσθέτει, «σε αυτό προσανατολίζεται η κυβέρνηση».
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το αν η ΝΔ είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει «τώρα» τις μεταρρυθμίσεις της, ποιες θα ήταν αυτές, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά:
«Τα ζητήματα εδώ είναι πολλά. Εστιάζονται στο φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, δηλαδή τις επιχειρήσεις. Ως προς το φόρο των φυσικών προσώπων έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό συντελεστών και κλιμακίων. Είναι ώριμο να μειώσουμε τα κλιμάκια σε τρία με τέσσερα το πολύ, μαζί με το αφορολόγητο. Όσο για το ύψος των συντελεστών, θα τους ορίσουμε όσο χαμηλά μπορούμε, χωρίς να υπονομεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα».
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα είναι πως δεν έχει πρόγραμμα για τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Αρα, κατά το βουλευτή, πάντα «θα έχει με αυτή την πολιτική που ακολουθεί, πολύ μικρότερα περιθώρια για τις φορολογικές ελαφρύνσεις».
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ, δηλώνει ότι σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι «το Δημόσιο δανείζεται ακατάπαυστα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442