Τις 180.000 έφτασαν ήδη οι αιτήσεις των μεταναστών για νομιμοποίηση
Τις 180.000 έφτασαν οι αιτήσεις των μεταναστών για νομιμοποίηση, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Οι μισές από αυτές προέρχονται από μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας.
Τις 180.000 έφτασαν οι αιτήσεις των μεταναστών για νομιμοποίηση, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Οι μισές από αυτές προέρχονται από μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, την Παρασκευή, στη δεύτερη συνάντηση της Βάσως Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των μεταναστών ζητήθηκε από την υπουργό ένα μέρος των χρημάτων που θα καταβάλουν οι παράνομοι μετανάστες για τη νομιμοποίησή τους να αφιερωθεί στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Εν τω μεταξύ, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την ψήφιση του νόμου, προκύπτει ότι το 42% των μεταναστών θεωρεί δύσκολο να βρει τα απαραίτητα έγγραφα και το 27% έχει πρόβλημα με τις μεταφραστικές υπηρεσίες.
Όσο για τα θετικά της νομοθετικής αλλαγής, το 43,9% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα και το 32,9% ότι θα μπορεί να εργάζεται νόμιμα. Πάντως, το 85,2% δήλωσε ότι η ζωή του θα βελτιωθεί μετά τη νομιμοποίηση.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.