ΕΕ: αδυναμίες στον έλεγχο παρασκευής-συσκευασίας προϊόντων κρέατος στην Ελλάδα
Βρυξέλλες: Παραλείψεις και ελλιπή συντονισμό στους ελέγχους παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και κιμά καταγράφει έκθεση που συνέταξε το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της ΕΕ, όπως αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης.
Βρυξέλλες: Παραλείψεις και ελλιπή συντονισμό στους ελέγχους παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και κιμά καταγράφει έκθεση που συνέταξε το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της ΕΕ, όπως αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης.
Η σύνταξη της συγκεκριμένης έκθεσης έγινε μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, κατά το διάστημα 12 με 16 Φεβρουαρίου του 2001, το ΓΤΚΘ της ΕΕ. Σκοπός ήταν η αξιολόγηση των διενεργούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές για την παρασκευή προϊόντων κρέατος, κιμά, τη συσκευασία, καθώς και τις διαδικασίες επεξεργασίας κρέατος.
Στην έκθεση που αναρτάται εντός των προσεχών ημερών στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρονται αναλυτικά όλες οι διαπιστωθείσες παραλείψεις, καθώς και οι συστάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση.
Επιπλέον, επικρίνεται η ελληνική κυβέρνηση γιατί, λόγω νομικού κωλύματος και έλλειψης προσωπικού, η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ήδη λειτουργήσει και θα ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή, την εμπορία και τη λιανική πώληση επεξεργασμένων τροφίμων, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
Στην ίδια έκθεση επισημαίνονται η περιορισμένη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στη Γενική Κτηνιατρική Διεύθυνση και τις νομαρχιακές αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές, ο ανεπαρκής αριθμός των κτηνιάτρων και η ανεπαρκής εξάσκηση προσωπικού, οι παραλείψεις στα αρχεία, ύστερα από κάθε έλεγχο, οι κατασκευαστικές αδυναμίες και προδιαγραφές στις εγκαταστάσεις ελέγχων και τα προβλήματα υγιεινής σε μονάδες.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 4 «γαλάζιοι» κατηγορούμενοι και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης
- Ακραία καιρικά φαινόμενα, συγκρούσεις και βιώσιμος τουρισμός: Πώς αλλάζουν τα ταξίδια το 2026;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442