Στις 10-13 Ιουλίου η δημόσια εγγραφή της Motor Oil
Στις 10-3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της Motor Oil Hellas στο ΧΑΑ. Η εταιρεία θα εκδώσει 5.275.380 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και οι μέτοχοί της θα διαθέσουν 12.660.900 κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.
27
Στις 10-3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της Motor Oil Hellas στο ΧΑΑ. Η εταιρεία θα εκδώσει 5.275.380 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και οι μέτοχοί της θα διαθέσουν 12.660.900 κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.
Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα και η HSBC και σύμβουλοι έκδοσης η HSBC και η Πειραιώς Prime Bank.
Όπως επισήμανε χθες στη Θεσσαλονίκη ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Πέτρος Τζαννετάκης, οι στρατηγικές κινήσεις της Motor Oil για τη μεγιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους εστιάζονται στην εφαρμογή νέων προδιαγραφών για τα προϊόντα της, στην αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας, στην πλήρη αυτοματοποίηση του διυλιστηρίου και στη βελτίωση της αποδοτικότητας στην παραγωγική διαδικασία.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει την ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής κατά 50% στη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 7,3 δισ. δρχ., και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δυιλιστηρίου, ύψους 5,89 δισ. δρχ., όπου οι σχετικές εργασίες αναμένεται να έχουν ξεκινήσει έως το τρίτο τρίμηνο του 2002.
Εντός του 2003 θα επενδυθούν 10,1 δισ. δρχ. για την αναβάθμιση της μονάδας λιπαντικών και στις αρχές του 2004 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση συστήματος προηγμένου ελέγχου και αυτόματης ρύθμισης των παραγωγικών διεργασιών ( ΑPC), ύψους 3 δισ. δραχμών.
To 2000 o κύκλος εργασιών της Motor Oil ανήλθε στα 568,8 δισ. δρχ., έναντι 315,4 δισ. δρχ. το 1999 (αύξηση 80%) και τα κέρδη προ φόρων σε 43,1 δισ. δρχ., έναντι 24,9 δισ. δραχμών (αύξηση 65%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442