
Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ιδιωτικοποιήσεων, λέει ο Γιάννος Παπαντωνίου
Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος ξεκίνησε το Μάρτιο του 1998 και επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο ποσό συνολικού ύψους 3,5 τρισ. δραχμών, τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.
28
Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος ξεκίνησε το Μάρτιο του 1998 και επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο ποσό συνολικού ύψους 3,5 τρισ. δραχμών, τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.
Οι δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου έγιναν με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΤΕ, η μετοχοποίηση τμήματος του οποίου υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στο Δημόσιο περίπου 1 δισ. ευρώ.
Από τώρα και στο εξής, είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίες θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Επιπλέον, από το πρόγραμμα της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει -ή να μετοχοποιήσει- συνολικά 30 επιχειρήσεις εκκρεμούν μόνο πέντε με έξι.
«Για να αντιληφθούμε το μέγεθος των εσόδων που αποκόμισε το Δημόσιο» κατέληξε ο υπουργός «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι σε ετήσια βάση τα έσοδα υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ».
ΑΠΕ
- Βλάχος: «Θέλουμε πολύ το χρυσό και θα παλέψουμε για αυτό» (vid)
- Πώς σώθηκε το παιδί που έπεσε σε πισίνα στην Κρήτη – Οι δραματικές προσπάθειες της μητέρας του
- Εδώ, στην Ελλάδα: Ο Τομ Χανκς συνάντησε θαυμαστή που τον είχε τατουάζ
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Εύκολη πρωτιά για την Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο (vid)
- «Θα ανοικοδομήσουμε, θα είμαστε παρόντες για όσο χρειαστεί» υπόσχεται ο πρόεδρος Μακρόν στους πληγέντες
- Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ζήσε τη ζωή σου όπως θες»