
Μην αγχώνεστε. Κοστίζει!:Δισεκατομμύρια στοιχίζει στις επιχειρήσεις το άγχος, υποστηρίζουν οι Βρετανοί
Λονδίνο: Oι ασθένειες που συνδέονται με το άγχος ευθύνονται στη Βρετανία για την απώλεια 6,5 εκατομμυρίων ημερών εργασίας και κοστίζουν στην εργοδοσία περισσότερα από 370 εκατ. λίρες ετησίως (206 δισ. δρχ.). Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική Αρχή για την Υγεία και τη Δημόσια Ασφάλεια (HSE).
Λονδίνο: Oι ασθένειες που συνδέονται με το άγχος ευθύνονται στη Βρετανία για την απώλεια 6,5 εκατομμυρίων ημερών εργασίας και κοστίζουν στην εργοδοσία περισσότερα από 370 εκατ. λίρες ετησίως (206 δισ. δρχ.). Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική Αρχή για την Υγεία και τη Δημόσια Ασφάλεια (HSE).
Σε οδηγό που εξέδωσε για την εργοδοσία, η HSE δίνει συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισης αγχωμένου εργατικού προσωπικού που πάσχει από υπερκόπωση και επίσης για την αντιμετώπιση των υπαλλήλων που αισθάνονται πιεσμένοι από τις απαιτήσεις της διοίκησης.
«Ένα εξαντλημένο εργατικό δυναμικό είναι ένα αντιπαραγωγικό εργατικό δυναμικό και επομένως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε η Ελίζαμπεθ Τζίντζελ, εκπρόσωπος της HSE, αρμόδια για θέματα άγχους.
Η κυβερνητική υπηρεσία υπολόγισε ότι περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία υποφέρουν από άγχος, ανησυχία ή κατάθλιψη που έχει σχέση με την εργασία τους, σε τέτοιο επίπεδο που τους κάνει να νοσούν. Τα υψηλότερα ποσοστά άγχους που συνδέονται με την εργασία εντοπίζονται μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας 35 ως 44 ετών και τα πιο πιεστικά επαγγέλματα θεωρούνται αυτά των νοσηλευτών και των εκπαιδευτών.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Λουτσέσκου: «Λειτουργώ με το συναίσθημα, όλα είναι πιθανά…»
- Ρέθυμνο: Τέσσερις συλλήψεις για όπλα, ναρκωτικά και ζωοκλοπή μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο
- «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
- Έμπολα: Η εξάπλωση του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι βαθιά ανησυχητική, λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Ο τελικός του Champions League «μέσα» από τα ρεκόρ – Ιστορίες από τις όχθες του Δούναβη
- Τι αλλάζει από αύριο για τα smartphones Apple και Android – Η νέα ρύθμιση της ΕΕ που διευκολύνει τους χρήστες

