Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Εγώ και ο Παπανδρέου κάνουμε ό,τι μπορούμε, δήλωσε ο Τζεμ από τη Σάμο

Εγώ και ο Παπανδρέου κάνουμε ό,τι μπορούμε, δήλωσε ο Τζεμ από τη Σάμο

«Εγώ και ο κ. Παπανδρέου κάνουμε ό,τι μπορούμε» υποστήριξε το Σάββατο αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε στη Σάμο με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ισμαήλ Τζεμ τόνισε, επίσης, ότι οι δύο λαοί πρέπει να πλησιάσουν περισσότερο μεταξύ τους.

34

«Εγώ και ο κ. Παπανδρέου κάνουμε ό,τι μπορούμε» υποστήριξε το Σάββατο αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε στη Σάμο με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ισμαήλ Τζεμ τόνισε, επίσης, ότι οι δύο λαοί πρέπει να πλησιάσουν περισσότερο μεταξύ τους.

Η συνάντηση προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία εν όψει και της συνεδρίασης του Συμβουλίου Σύνδεσης Ε.Ε.- Τουρκίας την Τρίτη στις Βρυξέλλες για την πορεία υλοποίησης της εταιρικής σχέσης.


Απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου Βαθέος, Φίλιππου Πετρούσκα, ο κ. Τζεμ επισήμανε ότι η πραγματική ειρήνη και φιλία εξελίσσεται ανάμεσα στους δύο λαούς.


Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, τόνισε ότι για να προωθηθεί η φιλία ανάμεσα στους λαούς, χρειάζεται και η βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ο Ισμαήλ Τζεμ έφθασε στη Σάμο περίπου στη μία το μεσημέρι και τον υποδέχτηκαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης. Ο Τζεμ συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Ελτσίν και το γιο του Κερίμ και ο Γιώργος Παπανδρέου από τη σύζυγό του Αντα και την κόρη του Μαργαρίτα.


Ο Τούρκος υπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου, ενώ ο δήμαρχος Βαθέος του προσέφερε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της Σάμου που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.


Το απόγευμα οι δύο υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ σε μια συμβολική κίνηση, που θα τονίζει τη διάθεση για φιλία μεταξύ των δύο λαών, θα φυτέψουν μία ελιά στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.


Οι δύο υπουργοί βρίσκονται στη Σάμο για να πάρουν μέρος στο τρίτο συνέδριο των επιμελητηρίων των νησιών του Αιγαίου και των επιμελητηρίων των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο, όπου θα συζητηθούν θέματα οικονομικής και τουριστικής συνεργασίας. Το συνέδριο θα συνεχιστεί αύριο στο Κουσάντασι, όπου θα μεταβούν και οι δύο υπουργοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies