Η Ελλάδα κατανόησε το νόημα της ανάπτυξης, είπε ο Ν.Χριστοδουλάκης ενώπιον του ΣΒΒΕ
Την αισιοδοξία του για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, αναπτύσσοντας τους στόχους της κυβέρνησης στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).
28
Την αισιοδοξία του για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, αναπτύσσοντας τους στόχους της κυβέρνησης στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).
«Η Ελλάδα κατανόησε το νόημα της οικονομικής ανάπτυξης· αυτό είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση και για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Ο υπουργός μίλησε επίσης για συνδυασμό ανάπτυξης και κοινωνικού κράτους, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη που έχει ο ελληνικός επιχειρηματικός και παραγωγικός κόσμος στο θέμα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Δεν έλειψαν οι αναφορές του Ν.Χριστοδουλάκη στον τομέα της ενέργειας, με αφορμή τη τελετή εγκαινίων για την παροχή φυσικού αερίου για οικιακή χρήση στη στο δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.
Σε σχέση πάντως με το τελευταίο αυτό γεγονός, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Σαλαγκούδης μίλησε για «φιέστα» του ΥΠΑΝ. Επεσήμανε επίσης ότι παραμένουν οι θεσμικές εκκρεμότητες, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα των δικτύων διανομής.
«Ο καταναλωτής είναι εκτεθειμένος, η ασφάλεια και η ποιότητα δεν διασφαλίζονται, οι έλεγχοι δεν θεσμοθετούνται, ο αστικός εξοπλισμός παραχωρείται δωρεάν, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμερίζεται, η ανάπτυξη της επένδυσης καθυστερεί, η εθνική οικονομία επιβαρύνεται, η ανταγωνιστικότητα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής μειώνεται. Οι ευθύνες της κουρασμένης κι αναποτελεσματικής κυβέρνησης είναι βαρύτατες», τονίζει ο κ. Σαλαγκούδης σε ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442