Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων η Υγεία
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Το Βήμα, απεργία πραγματοποιούν οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 10 στην πλατεία Μαβίλη και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας – Πρόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των απεργών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Έως την Παρασκευή, θα συνεχιστεί και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και τονίζουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως τις 6 Ιουλίου.
Ακόμη, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν για ολόκληρη την εβδομάδα την αποχή από τα εκπαιδευτικά, κλινικά και ερευνητικά τους καθήκοντα.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442