Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων στις 20 Ιουνίου
Αθήνα: Στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ, θα γιορταστεί για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Στο πλαίσιο του εορτασμού πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, μία εκ των οποίων διοργανώνεται από το Filmcenter 2000 με προβολές στον κινηματογράφο «Τριανόν».
Αθήνα: Στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ, θα γιορταστεί για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Στο πλαίσιο του εορτασμού πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, μία εκ των οποίων διοργανώνεται από το Filmcenter 2000 με προβολές στον κινηματογράφο «Τριανόν».
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας των προσφύγων και σεβασμού προς αυτούς μέσα από την προβολή των δυνατοτήτων, της δημιουργικότητας και της συνεισφοράς τους στην ελληνική κοινωνία.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή δύο ταινιών: Η πρώτη είναι ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ, διάρκειας 9 λεπτών, με προσωπικές μαρτυρίες προσφύγων, οι οποίοι μιλούν για τις διώξεις, τις ταλαιπωρίες και το φόβο που πέρασαν στη χώρα τους.
Η δεύτερη είναι η πολυβραβευμένη ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Το τελευταίο καταφύγιο, η οποία απέσπασε το Χρυσό Αλέξανδρο στο περυσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία έχει ηρωίδα μία Ρωσίδα, η οποία μαζί με το μικρό της γιο ζητά πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία για να βρεθεί έγκλειστη σε στρατόπεδο πολιτικών προσφύγων σε περιοχή έξω από το Λονδίνο.
Έπειτα από τις προβολές των ταινιών, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα Οι ιδιαιτερότητες του προσφυγικού πληθυσμού και η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
health.in.gr
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Έπος: Τενίστρια πέταξε ρακέτα στον διαιτητή και… δεν τιμωρήθηκε (vid)
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442