Pfizer: Δωρεάν φάρμακα για HIV και AIDS σε 50 χώρες
Λονδίνο: Δωρεάν φάρμακα για θεραπεία από τον ιό HIV ή τη θανατηφόρο νόσο του AIDS θα διαθέσει η φαρμακευτική εταιρεία Phizer στις 50 φτωχότερες χώρες του κόσμου που έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Λονδίνο: Δωρεάν φάρμακα για θεραπεία από τον ιό HIV ή τη θανατηφόρο νόσο του AIDS θα διαθέσει η φαρμακευτική εταιρεία Phizer στις 50 φτωχότερες χώρες του κόσμου που έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Αυτές θα πρέπει να ανήκουν στον ΟΗΕ και θα λάβουν το σκεύασμα με την εμπορική ονομασία Diflucan.
Σύμφωνα με το BBC, υπολογίζεται ότι στις εν λόγω χώρες υπάρχουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι φορείς του ιού HIV, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο των περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία της Phizer έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η εν λόγω ενέργεια είναι συνέχεια του πλαισίου χορηγιών της φαρμακευτικής εταιρείας, της οποίας οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με τη δωρεάν διάθεση για δύο χρόνια του ίδιου φαρμάκου στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής.
health.in.gr
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από το Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442