Έφτασε στη Γερμανία ο Σημίτης – Συνάντηση με Σρέντερ την Πέμπτη
Στη γερμανική πρωτεύουσα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη και ολιγομελή αντιπροσωπεία συνεργατών του. Ο πρωθυπουργός, που θα παραμείνει τρεις ημέρες στη Γερμανία, αναμένεται να συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Στη γερμανική πρωτεύουσα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη και ολιγομελή αντιπροσωπεία συνεργατών του. Ο πρωθυπουργός, που θα παραμείνει τρεις ημέρες στη Γερμανία, αναμένεται να συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Ο Γερμανός καγκελάριος και η σύζυγός του θα παραθέσουν την Πέμπτη δείπνο προς τιμήν του ελληνικού πρωθυπουργικού ζεύγους. Μετά το πέρας του ιδιωτικού δείπνου των δύο ζευγαριών αναμένεται να υπάρξει μία κατ ιδίαν πολιτική συζήτηση των κ. Σρέντερ και Σημίτη, χωρίς επισήμως να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, πέραν της ανταλλαγής απόψεων επί ευρωπαϊκών θεμάτων, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την επιστροφή του στη γερμανική πρωτεύουσα πριν από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΣΚ στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ανταλλαγής απόψεων επί των προτάσεων του Γερμανού καγκελαρίου για τη μελλοντική διαμόρφωση του θεσμικού οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται επίσης το ενδεχόμενο να τεθούν επί τάπητος και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως αυτό των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, αλλά και εκείνο της χρονικής μετάθεσης της αγοράς των Eurofighter, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη γερμανική πλευρά.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής