
Πλανητικό «τσεκάπ» για την προστασία της φύσης εγκαινιάζει ο ΟΗΕ
Τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τρίτη εγκαινιάζοντας ένα τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «Αποτίμηση των Οικοσυστημάτων για την Χιλιετία» και αποτελεί ένα πρωτότυπο και διεξοδικό... πλανητικό «τσεκάπ».
36
Τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τρίτη εγκαινιάζοντας ένα τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «Αποτίμηση των Οικοσυστημάτων για την Χιλιετία» και αποτελεί ένα πρωτότυπο και διεξοδικό… πλανητικό «τσεκάπ».
Το Millennium Ecosystem Assessment, μία προσπάθεια να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στα φυσικά οικοσυστήματα, παρουσιάστηκε ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη, στο Τορίνο της Ιταλίας, στην Αβάνα της Κούβας και στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου εδρεύει το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP).
Στη διάρκεια του τετραετούς προγράμματος, με προϋπολογισμό 21 εκατ. δολαρίων, πάνω από 1.500 επιστήμονες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων θα μελετήσουν τη βιόσφαιρα του πλανήτη, με στόχο τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία των φυσικών πόρων που συντηρούν τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Στην προσπάθεια μετέχει και η NASA, η οποία θα προσφέρει 16.000 δορυφορικές φωτογραφίες παράκτιων, ηπειρωτικών και ορεινών περιοχών που χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής των ερευνητών.
«Εάν θέλουμε να σώσουμε τη ζωή στη Γη, χρειαζόμαστε δεδομένα» δήλωσε ο διευθυντής του UNEP, Κλάους Τέπφερ, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων Global 500 Awards σε 18 άτομα που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία του Περιβάλλοντος.
«Γνωρίζουμε ήδη πολλά, διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες για να ενεργήσουμε, αλλά ορισμένα σημαντικά ερωτήματα παραμένουν» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
- Γιατί δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με την επιτυχία;
- Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount – Warner Bros



