Tην προοπτική των διμερών σχέσεων με το Ουζμπεκιστάν, εξέτασε η Ελ.Παπαζώη
To ενδεχόμενο ανάπτυξης των διμερών εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ουζμπεκιστάν Οτκίρ Σουλτάνοφ η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Τασκένδη και την Μπουχάρα.
To ενδεχόμενο ανάπτυξης των διμερών εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ουζμπεκιστάν Οτκίρ Σουλτάνοφ η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Τασκένδη και την Μπουχάρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότερη προώθηση των σχέσεων της χώρας του με την ΕΕ. Από την πλευρά της, η Ελ.Παπαζώη επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να στηρίξει τη συνεργασία της Τασκένδης με τις Βρυξέλλες, που ξεκίνησε με την υπογραφή Εταιρικής Σχέσης τον Ιούλιο του 1999, και τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Ουζμπεκιστάν για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.
Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις θέσεις που έχει υιοθετήσει η Τασκένδη στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι κάθε περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων συνδέεται άμεσα και με την πρόοδο στο Κυπριακό.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην προώθηση, στο πλαίσιο της ΕΕ, κοινών πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου και της αποσταθεροποιητικής δράσης εξτρεμιστικών στοιχείων.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων