Πτωτικά άνοιξαν Nasdaq και Dow Jones την Πέμπτη
Έντονες διακυμάνσεις σημειώνονται την Πέμπτη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μία ώρα περίπου μετά την έναρξη των συναλλαγών, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 2,84 μονάδες (0,13%) στις 2.240,64 και τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 10,54 μονάδων (0,09%) και να διαμορφώνεται στις 11.094,97 μονάδες.
27
Έντονες διακυμάνσεις σημειώνονται την Πέμπτη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μία ώρα περίπου μετά την έναρξη των συναλλαγών, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 2,84 μονάδες (0,13%) στις 2.240,64 και τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 10,54 μονάδων (0,09%) και να διαμορφώνεται στις 11.094,97 μονάδες.
Τα κέρδη που σημειώθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης, με πρωταγωνιστές τις μετοχές των Veritas Software, Cisco Systems, Ciena και Juniper Networks, εξανεμίστηκαν, καθώς οι Pfizer, Bristol – Myers Squibb και Merck υποχωρούν.
Οι επενδυτές είναι διχασμένοι σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Γουόλ Στριτ. Ορισμένοι εκτιμούν ότι το ράλι του Nasdaq την τελευταία εβδομάδα μπορεί να συνεχιστεί, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η ανοδική δυναμική των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχει εξαντληθεί.
Πάντως, από τις 4 Απριλίου ο Standard & Poors καταγράφει κέρδη της τάξεως του 17%, καθοδηγούμενος από τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, γεγονός που αντανακλά την αισιοδοξία των επενδυτών για την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη, έπειτα από τις πέντε μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,4% στις 4.354,52 μονάδες. Από τις 22 Απριλίου τα κέρδη του πανευρωπαϊκού δείκτη εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης ανέρχονται σε 16%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 5.928,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.647,98 μονάδες με κέρδη 0,31% και στη Φρανκφούρτη o DAX «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 1,13% στις 6.285,69 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442