«Με θλίψη παρακολουθούμε τον κ. Σημίτη και όσους κρύβονται από πίσω του στην πορεία πολιτικού ξεπεσμού που ακολουθούν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το Σάββατο στους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Με θλίψη παρακολουθούμε τον κ. Σημίτη και όσους κρύβονται από πίσω του στην πορεία πολιτικού ξεπεσμού που ακολουθούν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το Σάββατο στους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δίνοντας μία έμμεση απάντηση στα στελέχη της ΝΔ που ζητούν πιο σκληρή στάση απέναντι στον πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι «καταφεύγει σε ανεξέλεγκτη οξύτητα, ύβρεις, παραποίηση της ιστορίας και παρελθοντολογία, επιχειρώντας να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές για να καλύψει τα προβλήματα που υπάρχουν και τα συντροφικά μαχαιρώματα».
«Καταλαβαίνουμε τον πανικό τους» συνέχισε ο κ. Καραμανλής «αλλά η χώρα έχει ανάγκη από πρωθυπουργό και όχι από μικροπολιτικό κομματάρχη που προτάσσει το μικροκομματικό του συμφέρον. Τα προβλήματα δεν λύνονται με παραληρήματα.» Κατόπιν, προσέθεσε: «Ο διχαστικός λόγος και οι συμπεριφορές πυροδότησης ανεξέλεγκτου φανατισμού είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των αδύναμων, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το κόμμα του αισθάνεται δυνατό «γιατί επιβεβαιώθηκαν όλες οι πολιτικές του επιλογές. Αλλά και ηθικά είναι δυνατό, γιατί δεν διχάζει τους Έλληνες ούτε συμβιβάζεται με οργανωμένα συμφέροντα.» Ακόμα, κάλεσε τα στελέχη να ανοιχτούν περισσότερο στην κοινωνία, γιατί -όπως είπε- «όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση και καταγωγή είναι φυσικοί σύμμαχοι της ΝΔ» και προσέθεσε: «Τα ανοίγματα προς όλους τους πολίτες δεν αποτελούν στρατηγική για να γίνει πιο ελκυστική η ΝΔ, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με ήθος, εντιμότητα και σοβαρότητα, την οποία θα περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της μια ευρύτατη πλειοψηφία».
Ερασιτεχνικοί οι χειρισμοί στο ασφαλιστικό
Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα «με ερασιτεχνικό, παιδαριώδη και αλαζονικό τρόπο και επανέλαβε ότι «ο διάλογος για την κοινωνική ασφάλιση δεν πρέπει να είναι προσχηματικός και πρέπει να γίνει με βάση την τριμερή χρηματοδότηση, το δημόσιο αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος, τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών και με τη λογική ότι δεν πρέπει να φορτωθούν άλλα βάρη οι ασθενέστεροι».
Ο γραμματέας της ΚΕ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που προέδρευσε της συνεδρίασης, έθεσε κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς των κομματικών στελεχών και ζήτησε, μεταξύ άλλων, «να μη χαριεντίζονται σε δημόσιες επίσημες εκδηλώσεις τα στελέχη του κόμματος με πολιτικούς τους αντιπάλους, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι κανόνες πολιτικής ευπρέπειας και σοβαρότητας». «Δεν λέω ότι πρέπει να μη μιλάτε μεταξύ σας ή να πετάτε αβγά ο ένας στον άλλο, αλλά ότι δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα πως είμαστε ίδιοι με τους άλλους και ότι τα έχουμε βρει μαζί τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.