Η AIG εξαγόρασε την American General
Στην εξαγορά της American General προχώρησε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, American International Group, για 23 δισ. δολάρια (8,95 τρισ. δρχ.) σε μετοχές, υπερκερώντας την προσφορά της ανταγωνίστριας Prudential.
27
Στην εξαγορά της American General προχώρησε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, American International Group, για 23 δισ. δολάρια (8,95 τρισ. δρχ.) σε μετοχές, υπερκερώντας την προσφορά της ανταγωνίστριας Prudential.
Η εξαγορά, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου, θα δημιουργήσει μία ισχυρή δύναμη στην αμερικανική αγορά και θα διαμορφώσει τη χρηματιστηριακή αξία της AIG στα 215 εκατ. δολάρια (83,62 δισ. δραχμές). Έτσι, ο αμερικανικός κολοσσός θα περάσει στη δεύτερη θέση των χρηματοοικονομικών εταιρειών παγκοσμίως, πίσω από τον τραπεζοασφαλιστικό γίγαντα Citigroup.
«Νομίζουμε ότι η American General πάει γάντι στην AIG» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Μόρις Γκρίνμπεργκ.
Η απόφαση της American General να δεχτεί την προσφορά της AIG -όπως μεταδίδει το Reuters- είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν περισσότερο από ένα μήνα, κατά τις οποίες άλλωστε αποφάσισε να «σκοτώσει» τη συμφωνία που είχε συνάψει με τη βρετανική Prudential.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου ο βρετανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της American General έναντι των 9,72 τρισ. δρχ., αλλά η «σφήνα» της AIG στις 5 Απριλίου ανέτρεψε το σκηνικό κερδίζοντας τον «πόλεμο» με την Prudential, καθώς υπέβαλε μεγαλύτερη προσφορά.
Για την ακύρωση της συμφωνίας, η Prudential αποδέχτηκε το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων (233 δισ. δραχμών).
Η εξαγορά της American General σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της AIG θα προσεγγίσουν τα 70 δισ. δολάρια (27,22 τρισ. δρχ.) και οι δραστηριότητές της θα αποτελούνται κατά 50% από ασφάλειες ζωής, κατά 35% από ασφάλειες ιδιοκτησίας και το 15% από άλλες χρηματοικονομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής πίστης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442