Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Σεμινάρια από Αμερικανούς ειδικούς για την αντιμετώπιση των εμπρησμών
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ειδικό σεμινάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα διερεύνησης των αιτιών που προκαλούν πυρκαγιές δασών παρουσίασαν σε Έλληνες συναδέλφους τις προηγμένες μορφές της τεχνικής έρευνας για την αντιμετώπιση των εμπρησμών.
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ειδικό σεμινάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα διερεύνησης των αιτιών που προκαλούν πυρκαγιές δασών παρουσίασαν σε Έλληνες συναδέλφους τις προηγμένες μορφές της τεχνικής έρευνας για την αντιμετώπιση των εμπρησμών.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 60% των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα οφείλεται σε εμπρησμούς.
Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με τη Μονάδα Διερεύνησης Πυρκαγιών του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος. Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας εγκαινίασαν στενή συνεργασία πριν από δύο χρόνια, όταν για πρώτη φορά διεξήχθη ανάλογο σεμινάριο. Η συνεργασία αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής, αφού οι Αρχές μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι σημαντικός αριθμός πυρκαγιών οφειλόταν σε εμπρησμούς, αλλά και ότι αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι εμπρησμών.
Οι Αμερικανοί ειδικοί εξήραν την προσπάθεια της Ελλάδας στην καταπολέμηση των πυρκαγιών των δασών και έκαναν ιδιαίτερη μνεία τόσο στο έμψυχο όσο και στο άψυχο υλικό που διαθέτει η χώρα μας προς το σκοπό αυτόν, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά. Εκτός από το σεμινάριο, η Δασική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών απέστειλε στην Ελλάδα στις αρχές του χρόνου τρεις εμπειρογνώμονες, για να προσφέρουν την πείρα τους στον τρόπο καταπολέμησης πυρκαγιών δασών και να ανταλλάξουν απόψεις με Έλληνες συναδέλφους τους για τις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν και στις δύο χώρες τον περασμένο χρόνο.
Σχολιάζοντας το συνεχιζόμενο ελληνοαμερικανικό πρόγραμμα ανταλλαγών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στα δάση, ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή είναι πρόσφορη και απαραίτητη και για τις δύο χώρες. Η συνεργασία αυτή, που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών στα δάση, κινείται πέρα από τα όρια μιας συμβατικής διπλωματικής σχέσης, αφού επηρεάζει άμεσα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και των Αμερικανών πολιτών, και ταυτόχρονα αναδεικνύει το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις.»
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου