«Το Σίδνεϊ μπορεί να το ξανακάνει» υποστηρίζουν οι Times του Λονδίνου
Ιδιαίτερα επικριτικό είναι το ύφος των δημοσιευμάτων της βρετανικής εφημερίδας Times την Πέμπτη, όσον αφορά στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. «Το Σίδνεϊ μπορεί να το ξανακάνει» και «Η Αθήνα μάχεται να σώσει τους Αγώνες του 2004» είναι οι τίτλοι των σχετικών άρθρων.
53
Ιδιαίτερα επικριτικό είναι το ύφος των δημοσιευμάτων της βρετανικής εφημερίδας Times την Πέμπτη, όσον αφορά στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. «Το Σίδνεϊ μπορεί να το ξανακάνει» και «Η Αθήνα μάχεται να σώσει τους Αγώνες του 2004» είναι οι τίτλοι των σχετικών άρθρων.
Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στην Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των έργων υποδομής και, γενικότερα, της οργάνωσης της Ολυμπιάδας, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «η Ελλάδα παλεύει να πείσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η Αθήνα θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».
«Οι Έλληνες έδειχναν νευρικοί για την άφιξη του Ζακ Ρογκ στην Αθήνα» παρατηρεί ο Βρετανός δημοσιογράφος και σε μια σύντομη αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν επισημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης στις προετοιμασίες. Αναρωτιέται, μάλιστα, εάν η Αθήνα «θα καταφέρει τελικά να χάσει την Ολυμπιάδα».
Επίσης, γίνεται λόγος για σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, «ως αποτέλεσμα αναποφασιστικότητας των υπουργών και των εργολάβων για το ποιος θα αναλάβει τις καλύτερες δουλειές». Το Χωριό έχει χωροθετηθεί «επικίνδυνα κοντά σε γνωστό σεισμικό ρήγμα» επισημαίνεται.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι υπάρχουν υπερβάσεις των προϋπολογισμών «επειδή η κυβέρνηση μόλις τώρα κατάλαβε ότι δεν πρέπει να φροντίσει μόνο για τούβλα και τσιμέντο, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της αστυνομίας, της νοσοκομειακής κάλυψης, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής».
Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα στην έλλειψη σύγχρονου δημόσιου συστήματος μεταφορών και ξενοδοχειακών υποδομών, καθώς και στην αντιπαράθεση του «Αθήνα 2004» με τους αρχαιολόγους και τις οικολογικές οργανώσεις σχετικά με τη χωροθέτηση του κωπηλατοδρομίου στο Μαραθώνα.
Σε άλλο σημείο της εφημερίδας, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που η ΔΟΕ αποφασίσει να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Αθήνα, υπάρχει πάντα η επιλογή του Σίδνεϊ, που «διοργάνωσε τους καλύτερους Αγώνες όλων των εποχών και με διαφορά». «Οι υποδομές είναι έτοιμες και θα είναι ακόμα διαθέσιμες το 2004· οι Αγώνες μπορούν να επαναληφθούν» παρατηρεί ο συντάκτης.
Εν τω μεταξύ, περισσότερο ευνοϊκό για την Ελλάδα είναι δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent. Τιτλοφορείται «τα εγκώμια του Ρογκ, καθώς η Αθήνα σημειώνει ταχύτατη πρόοδο» και περιγράφει την ικανοποίηση του αντιπροέδρου της ΔΟΕ για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική πρωτεύουσα.
Επίσης, καταγράφει τα έργα υποδομής που υπάρχουν, αλλά και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται όσον αφορά στο σύστημα μεταφοράς και τα ξενοδοχεία, εξαιτίας «της γραφειοκρατίας». Γίνεται λόγος ακόμα, για τους φόβους που έχουν εκφραστεί σχετικά με θέματα ασφάλειας και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει εργαστεί σκληρά για τη θεσμοθέτηση νέων αντιτρομοκρατικών μέτρων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442