Αρχισε η υποβολή δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων – Όλες οι προθεσμίες
Η ώρα της Εφορίας έφτασε για μισθωτούς και συνταξιούχους, και από το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Οι προθεσμίες ορίζονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) των φορολογουμένων.
25
Η ώρα της Εφορίας έφτασε για μισθωτούς και συνταξιούχους, και από το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Οι προθεσμίες ορίζονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) των φορολογουμένων.
Έτσι, σήμερα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στον αριθμό 1. Οι προθεσμίες για το σύνολο των μισθωτών και των συνταξιούχων λήγουν στις 31 Μαΐου 2001, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για όλους τους φορολογούμενους.
Ειδικότερα, οι προθεσμίες υποβολής από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχουν ως εξής:
– Μέχρι τις 3 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1
– Μέχρι τις 7 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 2
– Μέχρι τις 9 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 3
– Μέχρι τις 11 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 4
– Μέχρι τις 15 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5
– Μέχρι τις 17 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 6
– Μέχρι τις 21 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 7
– Μέχρι τις 23 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 8
– Μέχρι τις 25 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 9
– Μέχρι τις 29 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 10, 20, 30, 40 και 50
– Μέχρι τις 31 Μαΐου 2001 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00 και υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ
Κανένα πρόβλημα για όσους συνταξιούχους δεν έχουν λάβει βεβαίωση αποδοχών
Κανονικά, στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους οι συνταξιούχοι που δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα βεβαίωση για τις αποδοχές τους το 2000. Οι συνταξιούχοι πρέπει μαζί με τη δήλωση να υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 (Νόμος 105), με την οποία θα δηλώνεται ότι θα προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση μόλις την παραλάβουν απο τα Ταμεία τους.
Αυτό αναφέρεται σε επείγον τηλεγράφημα του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Φωτιάδη, προς όλες τις Εφορίες της χώρας. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα αναγράψουν το ποσό της σύνταξης στους συγκεκριμένους κωδικούς της δήλωσης. Τα σχετικά ποσά θα συμπληρωθούν από τις Εφορίες όταν υποβληθεί η βεβαίωση αποδοχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442