Το Σεπτέμβριο υπογράφει η ΔΕΠΑ το πρώτο προσύμφωνο για ιδιωτική παραγωγή
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να υπογραφεί το πρώτο προσύμφωνο αγοράς φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ, ενώ ήδη οι τρεις από τις πέντε εταιρείες που έλαβαν σχετική άδεια παραγωγής ενέργειας βρίσκονται σε συνομιλίες για να εξασφαλίσουν δίκτυο φυσικού αερίου.
61
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να υπογραφεί το πρώτο προσύμφωνο αγοράς φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ, ενώ ήδη οι τρεις από τις πέντε εταιρείες που έλαβαν σχετική άδεια παραγωγής ενέργειας βρίσκονται σε συνομιλίες για να εξασφαλίσουν δίκτυο φυσικού αερίου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν είναι η έλλειψη φυσικού αερίου, καθώς οι ποσότητες της ΔΕΠΑ δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών των ιδιωτικών εργοστασίων, ενώ και το δίκτυο διάθεσής του είναι ανεπαρκές.
Σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι διοικήσεις του Ομίλου Μυτιληναίου και της ΔΕΠΑ, συμφώνησαν να παράσχει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου στην εταιρεία 170 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της πρώτης μονάδας που θα θέσει σε ισχύ ο όμιλος στο Βόλο. Σε δεύτερη φάση ζητήθηκαν από την ίδια εταιρεία επιπλέον 150 εκατ. κυβικά για μία ακόμη μονάδα.
Το υπόλοιπο 48% των ποσοτήτων φυσικού αερίου -καθώς ήδη το 62% χρησιμοποιεί η ΔΕΗ- θα διεκδικήσουν η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΓΕΚ, η Alfa – Alfa Holdings, η Enelco και η Ελληνικά Πετρέλαια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442