
Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση ΕΜΙ και Bertelsmann
Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις των κολοσσιαίων επιχειρήσεων ΕΜΙ και Bertelsmann για τη συγχώνευση των μονάδων μουσικών παραγωγών, ακυρώνοντας το εγχείρημα που θα οδηγούσε στη δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου στον κλάδο.
50
Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις των κολοσσιαίων επιχειρήσεων ΕΜΙ και Bertelsmann για τη συγχώνευση των μονάδων μουσικών παραγωγών, ακυρώνοντας το εγχείρημα που θα οδηγούσε στη δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου στον κλάδο.
«Κατόπιν επισταμένων αναλύσεων και συζητήσεων, δεν κατέστη δυνατόν να εκπονήσουμε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και τους μετόχους και τις ρυθμιστικές Αρχές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΜΙ, Έρικ Νίκολι, σύμφωνα με το ΒΒC.
Όπως σημείωσε η διοίκηση της γερμανικής Bertelsmann, οι προκαταρκτικές συζητήσεις έδειξαν ότι, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως, οι ρυθμιστικές αρχές θα επέβαλλαν όρους που θα εξανέμιζαν τα οφέλη της συγχώνευσης και για τις δύο πλευρές.
Πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην ΕΜΙ ανέφεραν ότι η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη της έγκρισης είχε προκαλέσει δυσθυμία στο επενδυτικό κοινό της κολοσσιαίας δισκογραφικής εταιρείας, η οποία προσανατολιζόταν από καιρό στην εγκατάλειψη του φιλόδοξου εγχειρήματος.
«Κάθε εταιρεία θα συνεχίσει το δρόμο της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bertelsmann, Τόμας Μίντελχοφ, αναγγέλλοντας την ακύρωση του επιχειρηματικού «γάμου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιάτλ: Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο ύποπτο για τη φονική επίθεση στο φεστιβάλ φαγητού – Τρεις οι νεκροί
- Σύρος: Καρέ-καρέ οι τελευταίες στιγμές της 52χρονης διασώστριας – Η μεταμφίεση και η στιγμή της επίθεσης
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Ναϊμέγκεν στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια
- «Ως Δούρειος Ίππος» – Ο ξάδελφος του Τζορτζ Μάικλ, Άνδρος Γεωργίου, για την οργή και τον πόνο του
- Βουλή: Σε πολιτική απομόνωση η κυβέρνηση στη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Παρών» η Μπακογιάννη στην θητεία του ΠτΔ


