Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους εργαζόμενους ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους εργαζόμενους ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η αντίδραση των εργαζομένων στις προτάσεις της κυβέρνησης κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων της Αριστεράς τη Δευτέρα, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

25

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η αντίδραση των εργαζομένων στις προτάσεις της κυβέρνησης κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων της Αριστεράς τη Δευτέρα, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το ΚΚΕ


Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ανέργους, τους μετανάστες και τους συνταξιούχους να κάνουν τη φετινή Πρωτομαγιά «ημέρα νέας αφετηρίας, παλλαϊκής δράσης, φραγμού στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που τσακίζει το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα, αν και αυτό βρίσκεται κάτω από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».


Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι επίσης θα πρέπει να αρνηθούν το διάλογο με την κυβέρνηση, γιατί -όπως πιστεύει- «με στημένο διάλογο θέλουν να δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις υπέρ των εργαζομένων και θέλουν να ανακόψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις».


Ο Συνασπισμός


Ο ΣΥΝ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους και τονίζει ότι «η 1η του Μάη έχει σημαδευτεί από ιστορικά γεγονότα, όπου η εργατική τάξη και οι λαοί έγραψαν σελίδες εποποιίας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».


Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει η αφετηρία ανάπτυξης των αγώνων, ώστε τα σχέδια της κυβέρνησης για την υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης να μην περάσουν. Η 1η Μάη ας γίνει το έναυσμα για νέους σημαντικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον κόσμο, για την αποτελεσματική αντιπαράθεση με την παγκοσμιοποίηση της αντίστασης ενάντια στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό.»


Το ΔΗΚΚΙ


Το ΔΗΚΚΙ, από την πλευρά του, τονίζει ότι «σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται η αγωνιστική συσπείρωση και συγκρότηση ενός μεγάλου και αποτελεσματικού κοινωνικού μετώπου ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και την κοινωνική αδικία».


Στο μήνυμα του ΔΗΚΚΙ αναφέρεται ότι «απαιτείται η ανασύνταξη και ανασυγκρότηση των δυνάμεων της εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεσαιωνικά σχέδια των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών τους εκφραστών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies