Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Επτά χιλιάδες αστυνομικοί θα προστατεύουν τον Πάπα
Μέτρα ανάλογα με εκείνα που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα θα πάρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το 24ωρο κατά το οποίο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Πάπας. Συνολικά 7.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα κινητοποιηθούν για την ασφάλεια του ποντίφικα.
Μέτρα ανάλογα με εκείνα που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα θα πάρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το 24ωρο κατά το οποίο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Πάπας. Συνολικά 7.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα κινητοποιηθούν για την ασφάλεια του ποντίφικα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα τη Δευτέρα, οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν λάβει υπόψη όλες τις πιθανές αντιδράσεις για την έλευση του ποντίφικα και έχουν εκπονήσει ανάλογα σχέδια δράσης. Η ασπίδα προστασίας θα εκτείνεται από το αεροδρόμιο έως το μέρος όπου θα καταλύσει ο Πάπας, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την ασφαλή μετακίνησή του.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου, χιλιάδες αστυνομικοί, άνδρες της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής, της Τροχαίας, των Μέτρων Τάξης και των ΜΑΤ θα είναι επί ποδός. Γα την επιβολή των μέτρων θα χρησιμοποιηθεί ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί θα είναι εφοδιασμένοι, μεταξύ άλλων, με διόπτρες νυκτός και ειδικά όπλα.
Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» θα «θωρακιστεί» και οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότατοι. Περιπολικά, μοτοσικλέτες και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συνοδεύουν την πομπή με τη θωρακισμένη Mercedes στην οποία θα επιβαίνει ο ποντίφικας. Όπως προβλέπουν οι σχεδιασμοί, η κυκλοφορία θα διακόπτεται στα σημεία από όπου θα περνά η πομπή του Πάπα με τα 50 άτομα συνοδείας και προσωπικής του ασφάλειας.
Τουλάχιστον 300 αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα έχουν λάβει θέσεις, προκειμένου να προστατεύσουν την κατοικία του εκπροσώπου του Βατικανού στην Ελλάδα στο Παλαιό Ψυχικό, όπου θα καταλύσει ο Πάπας, ενώ ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και στους χώρους που θα επισκεφθεί.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου