66

Με φόρα μπήκε ο Ολυμπιακός στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδίασαν τη Βουλιαγμένη και παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα έφτασαν στη νίκη με 8-5. Έτσι, η ομάδα του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Τεό Ντόγκας ήταν η αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος Κροάτης πέτυχε δύο γκολ με το ξεκίνημα του αγώνα και συνέβαλε στο να προηγηθεί η ομάδα του Πειραιά με 4-0 στο πρώτο εννιάλεπτο. Όταν οι «μπέμπηδες» ξύπνησαν, ήταν αργά και δεν κατάφεραν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.


«Δείξαμε από την αρχή ότι είμαστε καλύτεροι, αν και δεν ήταν εύκολο. Πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα και διατηρήσαμε τη διαφορά μας. Θα πάμε στη Βουλιαγμένη για να πάρουμε τη δεύτερη νίκη. Δεν αποκλείεται να πάρουμε το πρωτάθλημα με 3-0» δήλωσε ο Ντόγκας.


Στο αρχικό προβάδισμα του Ολυμπιακού απέδωσε την ήττα της ομάδας του και ο Γιώργος Ρέππας. «Αργήσαμε να βρούμε το ρυθμό μας, όμως πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα παρουσιαστούμε σαφώς καλύτεροι» είπε ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης.


Τα εννιάλεπτα: 4-0, 1-3, 2-0, 1-2


Ολυμπιακός: Ντόγκας 4, Βλοντάκης 1, Ψύχος 1, Πλατανίτης 1, Χατζής 1


Βουλιαγμένη: Σάντα 2, Μαυρωτάς 2, Μάζης 1


Οι επόμενοι δύο τελικοί έχουν οριστεί να γίνουν ως εξής:


Δευτέρα 30 Απριλίου 2001


18:20 Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός


Τετάρτη 2 Μαΐου 2001


18:20 Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη


Οι επόμενοι τελικοί, εάν χρειαστεί, θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ