Να μην επωμιστούν τα βάρη μόνον οι εργαζόμενοι, ζητά ο υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας
Την άποψη ότι «τα βάρη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν πρέπει να πέσουν μονομερώς στις πλάτες των εργαζομένων» εξέφρασε ο Χρήστος Παπουτσής. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τάχθηκε υπέρ ενός ανοιχτού, χωρίς προϋποθέσεις, κοινωνικού διαλόγου.
53
Την άποψη ότι «τα βάρη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν πρέπει να πέσουν μονομερώς στις πλάτες των εργαζομένων» εξέφρασε ο Χρήστος Παπουτσής. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τάχθηκε υπέρ ενός ανοιχτού, χωρίς προϋποθέσεις, κοινωνικού διαλόγου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα την Τετάρτη, ο Χρ.Παπουτσής υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητη η μείωση των κατώτερων συντάξεων και χρειάζεται να υπάρξει μια γενναιόδωρη ειδική μέριμνα για τις γυναίκες και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».
Επισήμανε δε ότι «το κράτος και η εργοδοσία πρέπει να έχουν τη δική τους συμμετοχή» και σημείωσε ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας και η τριμερής χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος είναι εγγύηση για τη βιωσιμότητα και το δίκαιο χαρακτήρα του».
Όσον αφορά στην επιδίωξη της κυβέρνησης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας παρατήρησε ότι επικεντρώνεται στην αλληλεγγύη των γενεών, καθώς αποτελεί την καθοριστική συνιστώσα για μια ανθρώπινη κοινωνία: «Το σύστημα πρέπει να εγγυάται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους απομάχους της δουλειάς, ένα ασφαλές μέλλον στους σημερινούς εργαζόμενους αλλά και την προοπτική ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας στους νέους που σήμερα αναζητούν μια θέση στην αγορά εργασίας».
Ο Χρ.Παπουτσής πρότεινε «να ακούμε περισσότερο την αγωνία της κοινωνίας και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι «χρειάζεται μια ουσιαστική συζήτηση μέσα στο Κίνημα με τους βουλευτές και τα στελέχη μας». «Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς ουσιαστικό διάλογο δεν μπορεί να δοθεί λύση» επισήμανε ο υπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος «μεγάλο πολιτικό εγχείρημα, που απαιτεί το μέγιστο βαθμό πολιτικής ενοποίησης του ΠΑΣΟΚ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442