«Όχι» στο διάλογο με τις συγκεκριμένες προτάσεις, δηλώνει ο Χρ.Πολυζωγόπουλος
Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προσέλθουμε στο διάλογο για το ασφαλιστικό είναι να αποσυρθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα τη Δευτέρα.
30
Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προσέλθουμε στο διάλογο για το ασφαλιστικό είναι να αποσυρθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα τη Δευτέρα.
Ο κ. Πολυζωγόπουλος ανέφερε ότι οι προτάσεις στο σύνολό τους έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, ακολουθώντας τη λογική των παρεμβάσεων Σιούφα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
«Τα μέτρα μειώνουν δραστικά τις συντάξεις, αυξάνουν γενικά τα όρια ηλικίας και στρέφονται κατά των ειδικών κατηγοριών ασφαλισμένων. Και όλα αυτά όταν ήδη με το υφιστάμενο πλαίσιο τα όρια συνταξιοδότησης στη χώρα μας είναι υψηλότερα από το μέσο όρο στην ΕΕ, ενώ στην πλειοψηφία των χορηγούμενων συντάξεων η αγοραστική δύναμη φτάνει μόλις στο 44% του συντάξιμου μισθού» τόνισε.
Σχετικά με το ζήτημα του διαλόγου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι απαιτείται συζήτηση σε βάθος χρόνου σε συνάρτηση με τη φορολογική μεταρρύθμιση, και ξεκαθάρισε ότι κάθε επιμονή στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ισοδυναμεί με πρόκληση και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους.
Τέλος, ερωτηθείς για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε ότι μετά την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης οι εργαζόμενοι θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη περιφερειακές και κεντρικές συσκέψεις, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. «Η περαιτέρω αγωνιστική παρέμβασή μας εξαρτάται από τις εξελίξεις και τα δεδομένα που θα προκύψουν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442