Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Οι μαθητές δοκιμάζουν τις εξετάσεις «προσομοίωσης» των φροντιστηρίων τους
Γεύση από πανελλαδικές εξετάσεις παίρνουν από σήμερα, Πέμπτη, οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχουν στις εξετάσεις «προσομοίωσης» που διοργανώνει για πρώτη φορά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).
Γεύση από πανελλαδικές εξετάσεις παίρνουν από σήμερα, Πέμπτη, οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχουν στις εξετάσεις «προσομοίωσης» που διοργανώνει για πρώτη φορά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα την Πέμπτη, οι εξετάσεις «προσομοίωσης» διεξάγονται σε 310 φροντιστήρια της χώρας και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή. Σε αυτές συμμετέχουν περισσότεροι από 30.000 μαθητές, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις πραγματικές εξετάσεις του Ιουνίου.
Ωστόσο, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Φροντιστών Καθηγητών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εν λόγω εξετάσεις, τονίζοντας ότι προσθέτουν άγχος και πίεση στους μαθητές. Επίσης, κατηγόρησαν τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων για προσπάθεια προσέλκυσης μεγαλύτερης πελατείας.
Η εξέταση για τους μαθητές της Γ Λυκείου ξεκινά την Πέμπτη με τα μαθηματικά γενικής παιδείας και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τρία μαθήματα από κάθε κατεύθυνση. Η Β Λυκείου θα εξεταστεί την Παρασκευή και το Σάββατο σε δύο μαθήματα κατεύθυνσης.
Τα θέματα αποστέλλονται με e-mail στις 7 το πρωί και οι εξεταζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 08:30. Η εξέταση ξεκινά στις 09:15 και διαρκεί τρεις ώρες. Τα θέματα έχουν επιλεγεί από καθηγητές φροντιστηρίων και ανώτατων ιδρυμάτων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου