38

Προβλήματα παρουσιάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, καθώς η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν φτάνει το 1/3, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 2839/2000.

Για τον παραπάνω λόγο, σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τάκης Βασιλείου, και η γενική γραμματέας Ισότητας, Έφη Μπέκου, ζήτησαν από το Εθνικό Τυπογραφείο να συγκεντρώσει και να αποστείλει όλες τις αποφάσεις ορισμού Διοικητικών Συμβουλίων που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προαγωγές, μεταθέσεις, μετατάξεις, πειθαρχικές ποινές, προμήθειες και άλλες αποφάσεις επανεξετάζονται ως προς τη νομιμότητά τους, επειδή ελήφθησαν από συλλογικά όργανα που δεν αποτελούνταν κατά το 1/3 από γυναίκες.


Σε άλλο σημείο δημοσιεύεται πίνακας, στον οποίο εμφανίζονται αποφάσεις υπουργών που αφορούν σε διορισμό μελών Διοικητικών Συμβουλίων. Στις αποφάσεις αυτές φαίνεται ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η ποσόστωση. Για παράδειγμα, στην απόφαση του Γ.Ανωμερίτη για τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) επί των 20 μελών δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ