Θα προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις; Στον «αέρα» οι θέσεις χιλιάδων συμβασιούχων αορίστου χρόνου του Δη
Παρά την ομόθυμη βούληση των κομμάτων να μονιμοποιηθούν 35.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι αυτοί κινδυνεύουν τελικά να μην κατοχυρώσουν τις θέσεις τους, καθώς οι περιορισμοί που τίθενται από το αναθεωρημένο πλέον Σύνταγμα είναι πολύ αυστηροί.
56
Παρά την ομόθυμη βούληση των κομμάτων να μονιμοποιηθούν 35.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι αυτοί κινδυνεύουν τελικά να μην κατοχυρώσουν τις θέσεις τους, καθώς οι περιορισμοί που τίθενται από το αναθεωρημένο πλέον Σύνταγμα είναι πολύ αυστηροί.
Βάσει του νέου Συντάγματος, απαγορεύεται στο εξής η μονιμοποίηση κάθε υπαλλήλου του Δημοσίου που έχει προσληφθεί με σύμβαση οποιασδήποτε μορφής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου άρθρου στη διαδικασία αναθεώρησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την ψήφιση μεταβατικής διάταξης για τη μονιμοποίηση των 35.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου το περασμένο καλοκαίρι. Η μεταβατική διάταξη ψηφίστηκε τελικά από όλα τα κόμματα.
Όπως αναφέρει τη Μ.Πέμπτη η εφημερίδα Το Βήμα, κυβερνητικός παράγοντας εκτιμά πως οι περιορισμοί που θέτει το αναθεωρημένο Σύνταγμα είναι τόσο αυστηροί που ακόμα και η μεταβατική αυτή διάταξη δεν μπορεί να άρει τα συνταγματικά εμπόδια που υπάρχουν για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Μία λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προτού δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο Σύνταγμα. Ακόμα όμως και εάν αυτή κατατεθεί αργότερα, η «μάχη» θα μπορούσε να μεταφερθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει τελικά τη συνταγματικότητα της τροπολογίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live η κρίσιμη 8η αγωνιστική των play out της Super League
- Η Alter Ego Ventures επενδύει στην Alterlife
- Βέσελι: «Σταματάω με ευγνωμοσύνη και περηφάνια»
- Κρήτη: «Δεν θυμάται, μου είπε μόνο ότι την πάτησε αυτοκίνητο και τσακώθηκαν», λέει η μητέρα της 28χρονης που βρέθηκε αιμόφυρτη
- Τόμπσον: «Αυτό είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας μου»
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης – Ελεύθεροι οι 39 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
- Νέα Αριστερά: «Έπεα πτερόεντα» τα μεγαλόπνοα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ της κυβέρνησης – Απεντάσσονται με κρότο ανικανότητας
- Ποιος είναι ο Σταύρος Φλώρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο Survivor
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442