Νέα κριτήρια ενίσχυσης των δήμων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών
Αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια κατανομής των τακτικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικροί δήμοι και οι κοινότητες. Ανάμεσα στα κριτήρια της κατανομής επιχορηγήσεων για το α εξάμηνο του 2001 περιλαμβάνονται η έκταση και το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ.
45
Αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια κατανομής των τακτικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικροί δήμοι και οι κοινότητες. Ανάμεσα στα κριτήρια της κατανομής επιχορηγήσεων για το α εξάμηνο του 2001 περιλαμβάνονται η έκταση και το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ.
«Είμαστε σε ένα δρόμο πάρα πολύ ικανοποιητικό που μέσα από τις διάφορες πολιτικές, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την ΚΕΔΚΕ προχωρούμε στη δημιουργία ισχυρών δήμων» επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλο.
Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Πολιτείας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, «δεν είναι άλλος από το να συγκλίνουμε με την Ευρώπη στο επίπεδο των θεσμών».
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η κ. Παπανδρέου προωθούνται πολιτικές εθελοντικών διαδημοτικών και διανησιωτικών συνεργασιών που έχουν στόχο να παρέχουν υπηρεσίες και να ασκούν αρμοδιότητες οι οποίες δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν μεμονωμένα από τους δήμους λόγω του υψηλού κόστους. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν κυρίως στην τεχνική υποστήριξη έργων και υπηρεσιών, την οικονομική διαχείριση και την αστυνόμευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
- Δημοσκόπηση: Αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Τι περικόπτουν οι πολίτες λόγω του νέου κύματος ακρίβειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442