Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη συνεδρίαση της Διυπουργικής
Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής τη Μ.Τετάρτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, υπό την προεδρία του Κώστα Λαλιώτη.
25
Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής τη Μ.Τετάρτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, υπό την προεδρία του Κώστα Λαλιώτη.
Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Κ.Καϊσερλής, Εθνικής Οικονομίας Χρ.Πάχτας, Γεωργίας Φ.Χατζημιχάλης, Περιβάλλοντος Ηλ.Ευθυμιόπουλος, Δημοσίων Έργων Ν.Αλευράς και στελέχη της ΕΥΔΑΠ και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, τονίστηκε η αξία της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, καθώς αυτοί παίζουν ζωτικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στην ανάπτυξη της χώρας. Επισημάνθηκε, μάλιστα, η ανάγκη για από κοινού σχεδιασμό και συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Πολιτείας και τους πολίτες.
Έγινε φανερό σε όλους τους παρευρισκομένους ότι, με βάση τα κλιματικά δεδομένα, τις ετήσιες βροχοπτώσεις και τη λειψυδρία, ορισμένες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ισοζύγιο των υδάτινων πόρων. Βραχυχρόνιες συνέπειες του προβλήματος εντοπίζονται στην επάρκεια τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης κατά τους θερινούς μήνες.
Με βάση τις διαπιστώσεις αυτές, κατά τη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής αποφασίστηκε:
– Να υπάρξει συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση της κατανάλωσης, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα προγράμματα εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.
– Να διασφαλιστεί η μεταφορά νερού μέσω της ΕΥΔΑΠ για την ύδρευση των νησιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες.
– Να υπάρξει κάλυψη των πρόσθετων αναγκών από τις γεωτρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό και σύμφωνα με τις προτάσεις και τις μελέτες του ΙΓΜΕ.
– Να προωθηθούν τα Ειδικά Σχέδια Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων που έχει εκπονήσει το υπουργείο Γεωργίας για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων, όπως αυτά έχουν ιεραρχηθεί για συγκεκριμένες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442