H Τουρκία προτίθεται να εκκαθαρίσει τα ναρκοπέδιά της που βρίσκονται κοντά στον Έβρο, ανέφερε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη προς τιμήν του προέδρου της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, το θέμα έχει «μεγάλη συμβολική σημασία».
Ο Ισμαήλ Τζεμ ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς οι σχετικοί νόμοι δεν έχουν περάσει από την Εθνοσυνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του, που είχαν δημοσιευτεί στις 23 Μαρτίου στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, είχε επισημάνει πως η Ελλάδα προχωρά σε εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της στην περιοχή του Έβρου ζητώντας από την Τουρκία να πράξει το ίδιο.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59